Η Κατερίνα Καινούργιου έγινε ένα από τα πρόσωπα των ημερών, μετά την διένεξη που είχε με τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατερίνα Καινούργιου: Διαχειριζόμαστε δημοσιογραφικά

Η παρουσιάστρια έλαβε την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου μέσω social media και μίλησε για τα πάντα στο OK!

Αναφορικά με τη στήριξη του κόσμου ανέφερε

«Το να σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του, αλλά και την έμπρακτη στήριξή του με κάνει να νιώθω ευγνώμων. Δεν σου κρύβω πως όταν έμαθα την ώρα της εκπομπής για μια ανακοίνωση που προσβάλλει το ήθος και την αξιοπρέπειά μου, ένιωσα πολύ θιγμένη.

Τελείως αυθόρμητα, λοιπόν, είπα on air όσα ένιωθα, χωρίς να έχω προετοιμαστεί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αυτό που κατάλαβα είναι πως όταν υπάρχει μια δημόσια «αντιπαράθεση», ο πραγματικός και τελικός κριτής είναι ο κόσμος.»

Για τις καταγγελίες που πρέπει να διαχειριστεί στην εκπομπή της είπε

«Από την άλλη, αυτή η ιστορία έχει λήξει για μένα. Ό,τι ήταν να πω το είπα στον αέρα της εκπομπής. Δεν υπεκφεύγω, αλλά τον τελευταίο καιρό είμαστε αντιμέτωποι με καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Δεν θα ήθελα να πάρει μεγαλύτερη διάσταση αυτό που έχει γίνει με εμένα, γιατί αποπροσανατολίζει την προσοχή από κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό.

Εγώ παρουσιάζω μια ψυχαγωγική εκπομπή που καλείται να καλύψει τις εξελίξεις της επικαιρότητας και μαζί με τους συνεργάτες μου το κάνουμε με επαγγελματισμό και σύνεση. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κατηγορίες για παιδεραστία.

Δυσκολεύομαι λοιπόν πολύ αυτές τις μέρες, όχι στο πώς να χειριστώ τον λόγο, αλλά επειδή πονάω μέσα μου με αυτές τις καταθέσεις, τις σοκαριστικές αυτές αποκαλύψεις.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία στις καταγγελίες που δεν μπορούμε καν να τα μεταφέρουμε τηλεοπτικά, καταθέσεις που διαβάζοντάς τες σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι.

Δεν είμαι νομικός, προφανώς δεν είμαι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, αλλά πιστεύω ότι διαχειριζόμαστε δημοσιογραφικά μια πολύ δύσκολη υπόθεση, με κοινωνική ευαισθησία, δημοσιογραφική δεοντολογία και μεγάλη αξιοπρέπεια».

Aπό τη μία δεν μπορούμε να μη μεταφέρουμε την αγανάκτηση του κόσμου και από την άλλη δεν πρέπει να γίνει ένα λαϊκό δικαστήριο ,που θα καταλήξει σε συμπεράσματα πριν από την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης. Θα μιλήσω, όμως, συγκεκριμένα για το θέμα της παιδεραστίας. Δεν έχω γίνει ακόμα μητέρα, αλλά έχω μεγαλώσει με πολλή αγάπη και αρχές.

Δεν μπορώ, λοιπόν, να διανοηθώ ότι κάποιος θα άγγιζε το παιδί μου, θα το κακοποιούσε και θα προσπαθούσε να του εμφυσήσει και τον φόβο να μην τολμήσει να το πει. Είμαι τυχερή που ως γυναίκα δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Όμως συμπάσχω με τις γυναίκες και τους άντρες που το έχουν βιώσει και είμαι στο πλευρό τους. Με πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη πως θα μπορούσε να μου συμβεί.»

Διαβάστε επίσης »