Ο Νίκος Γκίτσης είχε μεταβεί ως ύποπτο περιστατικό για covid στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ρίου τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή! Περίμενε όπως και άλλοι έξι ώρες και τελικά στις 3 τα ξημερώματα βγήκε θετικός! Όμως αυτό που έζησε στην διάρκεια της πολύωρης αναμονής δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Και όπως δηλώνει δεν θα το αφήσει. «Δεν μπορεί ένας διασώστης να λειτουργεί έτσι! Προσβάλει τον άνθρωπο. Μπορεί να είχε φορτιστεί, να είχε κουραστεί αλλά είναι διασώστης» δηλώνει! Την στιγμή που ο κ. Γκίτσης περίμενε πάνω σε ένα φορείο, έφθασε ένα περιστατικό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Καταγγελία για διασώστη –

Ο άνδρας που ήταν στο ασθενοφόρο δεν φορούσε μάσκα. Τότε ο διασώστης που τον συνόδευε βρήκε μία πεταμένη μάσκα, και την έβαλε στο στόμα του ασθενούς. Η μάσκα είχε πέσει από κάποιον στο πάτωμα!

Ο κ. Γκίτσης αργότερα έμαθε πως ο συγκεκριμένος ασθενής είναι τοξικομανής και πάσχει από ηπατίτιδα. «Του έκανα αμέσως παρατήρηση. Του εξήγησα με ευγενικό τρόπο ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό. Και μόλις με άκουσε, γύρισε και μου είπε… «γράφτον στα αρχ… σου, πρεζόνι είναι. Επέμεινα χωρίς να καθίσω να σκεφτώ την φράση που είχε εκστομίσει. Του τόνισα πως… αναπνέει, πως είναι άνθρωπος. Και ο διασώστης επανέλαβε την προηγούμενη φράση. Αναγκάστηκα να κάνω ακόμη πιο σοβαρή την κουβέντα μας. Του είπα το ονοματεπώνυμό μου και τον κάλεσα να μου αναφέρει το δικό του. Η απάντησή του ήταν… εμένα δεν με λένε. Και έφυγε»! Ο κ. Γκίτσης σηκώθηκε από το φορείο και έβγαλε φωτογραφία τον αριθμό κυκλοφορίας του ασθενοφόρου (στην διάθεση της εφημερίδας) όπως και «τμήμα» του φορείου του ασθενούς. Απευθύνθηκε ήδη σε δικηγόρο. Όπως μας είπε δεν μπορεί να «χωνέψει» το πώς ένας άνθρωπος συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο σε έναν άλλον άνθρωπο. Πόσο μάλλον όταν ο πρώτος… θέλει να λέγεται και διασώστης!

Με πληροφορίες από το flamis
Πληροφορίες από το nassosblog.

Διαβάστε επίσης »