Αμείλικτοι ήταν οι αρεοπαγίτες όσον αφορά τη συμπεριφορά Θεσσαλονικιού δικηγόρου, παντρεμένου με δύο παιδιά, που απειλούσε με μαχαίρι, έβριζε και χειροδικούσε σε βάρος του πατέρα, της μητέρας και της γιαγιάς του, επειδή εκείνοι αρνούνταν να του δώσουν τα χρήματα που τους ζητούσε λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία είχε περιέλθει, όπως ισχυριζόταν. Ο δικηγόρος έμενε με την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, σε οικογενειακή πολυκατοικία. Οι γονείς και η γιαγιά του έμεναν στον τέταρτο όροφο, εκείνος στον τρίτο και ο αδελφός του στον δεύτερο.

Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για τα δύο αδικήματα. Στη συνέχεια άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του.

Τι συνέβη;

Στους συγγενείς του ισχυριζόταν ότι είχε επαγγελματικά προβλήματα συνεπεία των οποίων αντιμετώπιζε τέτοια οικονομική αδυναμία που δεν μπορούσε να πληρώνει ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας – και ειδικά το μερίδιό του στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο υπήρχαν και περιουσιακές διαφορές, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τις συνεχείς προστριβές που είχε με την οικογένειά του-τους γονείς και τα αδέλφια του-για τις οποίες τελικά κατέφυγαν οι τελευταίοι στα δικαστήρια. Δεν πλήρωνε μάλιστα ούτε την αναλογία του στη δόση του δανείου που είχε πάρει όλη οικογένεια για την ανέγερση της πολυκατοικίας, ενώ είχε διαπληκτιστεί ακόμη και για τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Είχε αλλάξει κλειδαριές, τις οποίες όμως ξανάλλαξαν οι γονείς και ο αδελφός του.

Παράλληλα, ζητούσε συνεχώς οικονομική βοήθεια από τους γονείς του, οι οποίοι αρνούνταν να τον συνδράμουν συνεχώς. Οι ατέρμονες διενέξεις είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια και τελικά να προξενήσει σωματικές βλάβες στους γονείς του και τη γιαγιά του, ενώ ταυτόχρονα απειλούσε και την περιουσία τους.

Το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος είναι αποκαλυπτικό. Στο διάστημα των ετών 2011-2012 οι απειλές, οι χειροδικίες και οι σωματικές κακώσεις έφτασαν στο ζενίθ. Στην αρεοπαγιτική απόφαση περιγράφονται ενδεικτικά μερικές από τις περιπτώσεις, όπως ότι μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος των γονέων του επιτέθηκε στη γιαγιά του με μαχαίρι, προκαλώντας της θλαστικά τραύματα στο χέρι, ενώ μια άλλη φορά της έκλεισε με το χέρι του το στόμα απειλώντας την παράλληλα με μαχαίρι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Αναφέρεται ακόμη ότι είχε επιτεθεί κατ’ επανάληψη στη μητέρα του μέσα στο σπίτι της. Μια φορά μάλιστα την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τραπέζι και κάποια άλλη την έριξε στο πάτωμα, με συνέπεια και τις δύο φορές να υποστεί οσφυαλγία. Είχε χτυπήσει επίσης τον πατέρα του με γροθιές και χαστούκια προκαλώντας του οίδημα στο δεξιό μάτι.

Δεν κλείνει, όμως, εδώ ο κύκλος της επιθετικής συμπεριφοράς του, όπως επισημαίνουν οι δικαστές, καθώς μέσα στο σπίτι των γονέων του τους απειλούσε φωνάζοντας: Κωλόγεροι, δεν θα μου τη γλιτώσετε, ενώ άλλη φορά τούς είπε: Θα μπω μέσα και θα τα κάνω λίμπα, θα σας διώξω από το σπίτι. Απευθυνόμενος στον πατέρα του μια άλλη φορά του είπε: Με φοβάστε; Θα σας κάνω να τρέμετε. Φύγετε από εδώ να γλιτώσετε, ενώ όταν θα γινόταν συνέλευση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον πατέρα του λέγοντας: Μη μιλήσετε αύριο, μην τολμήσετε να βάλετε φυσικό αέριο, θα γίνει χαμός. Δεν θα το επιτρέψουμε. Επίσης, απείλησε τόσο τη μητέρα του παλιόγρια, θα σε φτιάξουμε όσο και τη γιαγιά του: Σκάσε, μη φωνάζεις θα σε σκοτώσω, βούλωσέ το. Μη βγάζεις κιχ.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διαβάστε επίσης »