Καρκίνος του πνεύμονα: Βρέθηκε τρόπος για να ανιχνεύεται 1 χρόνο νωρίτερα!

Newsteam 0 Comments

Κώστας Παπαδόπουλος


ClockDate and time that the article is published or last modified08/09/2021 11:12

Καρκίνος του πνεύμονα: Βρέθηκε


Καρκίνος του πνεύμονα: Βρέθηκε τρόπος για να ανιχνεύεται 1 χρόνο νωρίτερα!Στην Γαλλία επιστήμονες φαίνεται να έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, που να ανιχνεύει, έναν χρόνο νωρίτερα την πάθηση του καρκίνου του πνεύμονα.

Καρκίνος του πνεύμονα: Γάλλοι επιστήμονες φαίνεται να έχουν αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να τον ανιχνεύουν πολύ νωρίτερα.

Καρκίνος του πνεύμονα: Ένα νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν Γάλλοι επιστήμονες. Αυτό φαίνεται να είναι ικανό να ανιχνεύσει πολύ νωρίτερα σημάδια, καρκίνου στους πνεύμονες σε τομογραφίες θώρακα.

Με αυτό τον τρόπο σε μερικές περιπτώσεις, η σοβαρή αυτή πάθηση, μπορεί να ανιχνευτεί και έναν χρόνο, νωρίτερα, απ’ ότι υπήρχε η δυνατότητα ως τώρα.

Ο καρκίνος στον πνεύμονα είναι ο πιο διαδεδομένος καρκίνος που υπάρχει, καθώς υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, 1.8 εκατομμύρια άνθρωποι φεύγουν από την ζωή, γι’ αυτόν τον λόγο.

Όπως έχουν κάνει γνωστό οι επιστήμονες στις περισσότερες περιπτώσεις, ανιχνεύεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, οπότε η αποτελεσματική θεραπεία του, είναι σχεδόν αδύνατη.

Αν τελικά με την τεχνητή νοημοσύνη η διάγνωση του γίνεται πολύ νωρίτερα, οι επιστήμονες ευελπιστούν να έχουν την δυνατότητα καταπολέμησης του.

Η υπολογιστική τομογραφία, που χρησιμοποιείται αυτή την εποχή, ανιχνεύει ίχνη καρκίνου στους πνεύμονες. Στην συνέχεια γίνεται βιοψία ή εγχείριση για να φανεί αν ο όγκος είναι κακοήθης.

Παρόλα αυτά δεν είναι πάντα εύκολο για τον γιατρό ή τον ακτινολόγο, να «διαβάσει» τα μικρά ίχνη καρκίνου αν υπάρχουν.

οι ερευνητές, που χρηματοδοτήθηκαν και από τη γαλλική κυβέρνηση, δοκίμασαν το συγκεκριμένο σύστημα σε τομογραφίες που είχαν γίνει έναν χρόνο περίπου πριν διαγνωστούν οι όγκοι.

Έτσι κατάφεραν να ανιχνεύσουν 152 ύποπτες περιοχές, οι οποίες στην συνέχεια διαγνώστηκαν ως καρκινικοί.

Διαβάστε επίσης »