Εκκλησίες που λειτουργούν σαν τα κρυφά σχολειά στην Πάτρα βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί έχουν πληροφορηθεί για τουλάχιστον 4 εκκλησίες στις οποίες γίνονται Θείες Λειτουργίες με συμμετοχή πιστών που ειδοποιούνται μέσω sms ή ακόμη και μέσω του messenger στο facebook!

Ιερέας γνωστός για τις σκληρές του θέσεις, κάνει αγρυπνίες σε συγκεκριμένο εκκλησάκι και εκεί πηγαίνουν πιστοί ακόμη και για την Αγία Κοινωνία. Ο ιερέας-σύμφωνα με το dete- χρησιμοποιεί δικούς του ανθρώπους, στους οποίους ανακοινώνει το σχέδιο και εκείνοι με την σειρά τους, ακόμη και μέσω facebook ενημερώνουν τους πιστούς. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγέλλουσα, δεν σε ενημερώνουν για τον τόπο τέλεσης της αγρυπνίας, αν πρώτα… δεν απαντήσεις θετικά στο αίτημα για συμμετοχή.

 

Σε άλλη εκκλησία της Πάτρας, κοντά στο κέντρο της πόλης, έγινε λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Κάποιοι είπαν ότι λειτούργησε και ανήμερα της εθνικής μας επετείου και του Ευαγγελισμού, χωρίς όμως αυτό να είναι βέβαιο.

 

Σε μία τρίτη εκκλησία, η λειτουργία γίνεται…. υπογείως! Υπάρχει χώρος στον οποίον οι πιστοί μπαίνουν από την πλαϊνή πόρτα και έτσι τελείται Θεία Λειτουργία στα κρυφά!

 

Μάλιστα και την περασμένη Τετάρτη, περίπου 15 άτομα συμμετείχαν στην λειτουργία. Μπήκαν όλοι από την πλαινή πόρτα και λειτούργησαν.

 

Η τέταρτη εκκλησία βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Προσφυγικών. Και γι αυτήν υπήρξαν πληροφορίες πως ετελέσθη θεία Λειτουργία.

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει δώσει σαφές μήνυμα και καταδικάζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος να τιμωρήσει όποιον ιερέα παραβιάζει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »