Στίβος

Στα καμπ σκυταλοδρομιών θα μετέχουν 12 με 14 αθλητές και αθλήτριες ανά σκυτάλη και θα επιλέγονται με βάση τις φετινές εμφανίσεις τους και στη διάρκεια της νέας σεζόν.

Καμπ σκυταλοδρομιών τον Ιανουάριο

Ο κύβος ερρίφθη και η πρώτη προπονητική συγκέντρωση σκυταλοδρομιών προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ δίνει βάση στα καμπ σκυταλοδρομιών, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες ικανές για καλές εμφανίσεις και διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες στις μεγάλες διοργανώσεις. Ίδια είναι η άποψη και της συντονίστριας ταχυτήτων Ιωάννας Σιώμου, που τρέχει και θα τρέξει τη διαδικασία.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, στις αρχές του νέου έτους θα γίνει η πρώτη προπονητική συγκέντρωση στον Άγιο Κοσμά, όπου θα έχουν νωρίτερα αποφασιστεί και οι τέσσερις υπεύθυνοι των σκυταλοδρομιών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν τα τέσσερα ονόματα των προπονητών, που θα αναλάβουν τις σκυταλοδρομίες 4×100μ. και 4×400μ. Ανδρών και Γυναικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime, ο υπεύθυνος των σκυταλοδρομιών μέχρι πρότινος Περικλής Χατζηαναστασιάδης αναμένεται να παραμείνει και θα αναλάβει μία ομάδα, όπως και ο Κώστας Ηλίας, ο οποίος είχε βοηθήσει τη φετινή σεζόν, όποτε και όταν του ζητήθηκε.

Από εκεί και πέρα ένας από τους προπονητές που ακούγεται πως μπορεί να έχει ρόλο, είναι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βογιατζάκης. Μη ξεχνάμε πως η βάση του είναι ο Άγιος Κοσμάς και προπονεί την πρωταθλήτρια Ελλάδας στα σπριντ Ραφαέλα Σπανουδάκη, τον έμπειρο σπρίντερ Παναγιώτη Τριβυζά, την σπρίντερ Αλάνα Μπερν, αλλά και τις νεαρές Στέλλα Μιχαηλίδου και Εβελίνα Ανθή.

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει τα τέσσερα ονόματα που θα αναλάβουν.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή, θα γίνει με βάση τις εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών τη φετινή χρονιά και οι επιτελικοί τεχνικοί θα αποφασίσουν για ένα γκρουπ 12-14 αθλητών ανά σκυτάλη. Αυτό για τον Ιανουάριο, γιατί στη συνέχεια η επιλογή θα γίνεται φυσικά και με βάση τις εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών μέσα στην επόμενη σεζόν.

Μία από τις προτεραιότητες είναι και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. γυναικών, που μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Όπως έχει γράψει το Sportime, με βάση την εικόνα των αθλητριών στη σεζόν του κλειστού μπορεί να γίνει ομάδα που θα αγωνιστεί στη Σερβία τον Μάρτιο.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »