Αναστάτωση επικρατεί στο σχολείο που δίδασκε ο 62χρονος καθηγητής, ο οποίος συνελήφθη για την κακοποίηση ανήλικου, τα τελευταία επτά χρόνια. Ο διευθυντής του σχολείου, όπου εργάζονταν ο 62χρονος, με το που έγινε γνωστή η δράση του φιλόλογου αμέσως δρομολόγησε υπηρεσιακά το θέμα.

“Εγώ ως όφειλα μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν ενημέρωσα τον δικό μου προϊστάμενο, τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο άνθρωπος ήταν έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Μας έχει ταράξει όλους πολύ το θέμα” λέει o διευθυντής του λυκείου, όπου δίδασκε ο φιλόλογος.

Κακοποίηση ανηλίκου από καθηγητή: Σοκαρισμένος ο διευθυντής του σχολείου – Ήταν σε όλα εντάξει

“Δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ύποπτης συμπεριφοράς, ήταν σε όλα εντάξει, δεν ειπώθηκε ή ακούστηκε ποτέ κάτι, και ήταν συνεργάσιμος με όλους μας. Το παιδί που φέρεται να υπήρξε θύμα του δεν πηγαίνει στο σχολείο μας, το οποίο έχει περίπου 185 παιδιά. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, το ενδιαφέρον του κοινού είναι τεράστιο για αυτού του είδους τα εγκλήματα μιας και είναι από τα πιο ειδεχθή, όμως αυτές οι υποθέσεις πρέπει να λύνονται μέσα από τη δικαιοσύνη και να περιμένουμε για τα δικά μας σχόλια και τοποθέτηση, τα όσα θα αποδεικνύονται ή όχι στο δικαστήριο” πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το ενδεχόμενο να κρύβεται ένα κύκλωμα παιδόφιλων, πίσω από τη σύλληψη του 62χρονου. Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη του φιλόλογου που είχε μετατρέψει τη ζωή του ανήλικου σε κόλαση, πληροφορήθηκαν ότι την τελευταία φορά που ο καθηγητής ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του ήταν παρόντα κι άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν την ίδια ηλικία με τον εκπαιδευτικό. Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου και όπως ανέφερε ο 15χρονος, ο φιλόλογος ασέλγησε εις βάρος του, ενώ την ίδια ώρα οι τέσσερις παρατηρητές παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον….

Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Έτσι, ξεκίνησαν τις έρευνες για την αναζήτηση των τεσσάρων ατόμων. Ο καθηγητής που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, παρά τις επίμονες προσπάθειες των αστυνομικών δεν “έσπασε” τονίζοντας τους ότι “δεν θα σας πω τίποτα. Θα μιλήσω μόνο στον εισαγγελέα”.

Έτσι οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες ξεσκονίζουν πλέον τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του εκπαιδευτικού προκειμένου να βρουν ίχνη, που θα αποδεικνύουν παρόμοιες πράξεις ή διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους είτε με τους τέσσερις φίλους του είτε με άλλα άτομα.

Ο 62χρονος πέρασε το κατώφλι των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το makelio

Διαβάστε επίσης »