Η αεροπορική βάση Al Jufra της Λιβύης αποτελεί πλέον το νέο στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της τουρκικής προεδρίας. Ένα στρατηγικό σημείο που η Αίγυπτος χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή σε περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο sigmalive.com.

Με ανάρτησή της στο Τwitter η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας εξηγεί τη στρατηγική σημασία της βάσης αυτής στην κεντρική Λιβύη, η οποία ελέγχεται ακόμη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Η στρατιωτική βάση είναι σημαντική και απαραίτητη για τον έλεγχο των γραμμών εφοδιασμού του πετρελαίου στην πλούσια σε ενεργειακές πηγές Λιβύη, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τώρα η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για την ανάπτυξη μισθοφόρων και -πιο πρόσφατα- μαχητικών αεροσκαφών, ως στήριξη στον Χαφτάρ.

Η δήλωση Σίσι περί κόκκινης γραμμής προκάλεσε ερωτήματα για το μέλλον της αεροπορικής βάσης, αναφέρει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, που αποκαλύπτει -δημόσια πλέον- το νέο στόχο της Άγκυρας που είναι η απομάκρυνση του Χαφτάρ από τις δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις.

Ο λιβυκός στρατός (GNA) στοχεύει στην απομάκρυνση των δυνάμεων του Χαφτάρ από τη Σύρτη και τη Τζούφρα με την επιχείρηση ‘Δρόμοι της Νίκης’, που ξεκίνησε μετά τις επιτυχίες στην Τρίπολη, καταλήγει η τουρκική προεδρία.

Η ανακοίνωση ήρθε πάντως λίγες ώρες μετά την αεροπορική επίθεση στη βάση Al Watiya της Λιβύης κατά τουρκικών στόχων τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »