Πολλαπλές αστοχίες υλικού και συστημάτων ασφαλείας φαίνεται πως προκάλεσαν τη θανατηφόρα πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ, στη λίμνη Ματζιόρε, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν άδικα δεκατέσσερις ζωές. Η διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας συνεχίζεται.  

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όχι μόνον το ατσάλινο νήμα έσπασε, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει στο κενό, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της, σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων.

Οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι είχαν γίνει πριν από δέκα ημέρες, όταν το τελεφερίκ ξανάνοιξε στο κοινό. Τεχνικώς εντάξει ήταν και οι ιμάντες, που θα έπρεπε κανονικά να αντικατασταθούν το 2028.Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη, του υπουργείου Μεταφορών, πάντα με στόχο την απόδοση ευθυνών.

Ιταλία: Πολλαπλές αστοχίες στο θανατηφόρο δυστύχημα του τελεφερίκ

Τελευταίο θύμα του τραγικού δυστυχήματος είναι ένα εννιάχρονο παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, αφότου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ένα ακόμα παιδί, ηλικίας 5 ετών, δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Διαβάστε επίσης »