Έντονος σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με την πασίγνωστη τραγουδίστρια Sia, η οποία στην ταινία της «Music», αποτύπωσε με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη τρόπο τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού .

Η Σία ζήτησε συγγνώμη, καθώς δεν περίμενε ότι το πρώτο της σκηνοθετικό ντεμπούτο θα προκαλέσει τόσες έντονες αντιδράσεις στα social media μετά και τις υποψηφιότητες για δύο Χρυσές Σφαίρες.

Επικρίθηκε κυρίως για τον ρόλο της χορεύτριας Maddie Ziegler καθώς και για άλλες σκηνές.   Στην ταινία η Zielger υποδύεται την «Music», ένα κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού. Η Kate Hudson υποδύεται την αδελφή της, η οποία γίνεται η νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού. Στην ιστορία εμπλέκεται και ο Leslie Odom Jr., που υποδύεται έναν γείτονα στην πολυκατοικία της Hudson.   Η Sia απολογήθηκε και επισήμανε ότι θα προστεθεί μια προειδοποίηση στην αρχή της ταινίας ενώ στη συνέχεια  διέγραψε τον λογαριασμό της στο Twitter.

  «Σκοπεύω να αφαιρέσω τις επίμαχες σκηνές από όλες τις μελλοντικές κυκλοφορίες της ταινίας. Άκουσα τους λάθος ανθρώπους και αυτή είναι δική μου ευθύνη. Σαφώς η έρευνά μου δεν ήταν αρκετά διεξοδική, όχι αρκετά ευρεία», έγραψε στο Twitter, λίγο πριν διαγράψει τον λογαριασμό της που είχε περίπου 6 εκατομμύρια ακόλουθοι.  

Την Τετάρτη, η ηθοποιός Ruth Madeley, η οποία πάσχει εκ γενετής από δισχιδή ράχη, εξέφρασε την αλληλεγγύη της σε «κάθε #ActuallyAutistic άτομο που είχε δίκιο να αισθανθεί καταρρακωμένο όταν άκουσε τις υποψηφιότητες του Music της Sia».

To every #ActuallyAutistic person who is rightly devastated to see #Sia”s ‘Music’ nominated for a Golden Globe, I am with you. Disabled people are needed in the industry now more than ever to help change the narrative we’re all so sick of. #endableism 💔

— Ruth Madeley (@ruth_madeley) February 3, 2021

Η ίδια τόνισε πως η βιομηχανία του θεάματος πρέπει να βοηθήσει ώστε να αλλάξει το αφήγημα «που έχουμε όλοι βαρεθεί».   Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Sia, θα κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο για μία νύχτα μόνο, την επόμενη εβδομάδα.   Έλαβε υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες για καλύτερο μιούζικαλ ή κωμωδία ενώ η Kate Hudson κέρδισε μία υποψηφιότητα για καλύτερη ηθοποιό.   Μιλώντας πρόσφατα στο podcast Grounded with Louis Theroux, η Sia συμφώνησε μαζί του ότι οι προκλήσεις και οι εμπειρίες για τα άτομα με αυτισμό είναι ποικίλες και είπε ότι ήθελε αυτό να αντανακλάται στην οθόνη.   «Μερικές φορές συνδυάζεται με ικανότητες και άλλες φορές όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης »