Η Σαπεκοένσε ανακοίνωσε 24

 Η Σαπεκοένσε ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της ποδοσφαιρικής ομάδας της, αφού κατέγραψε 24 κρούσματα σε εξετάσεις για την Covid-19, στις οποίες υποβλήθηκαν παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου αυτή την εβδομάδα.

 Ο σύλλογος από την πόλη Σαπέκο, που φέτος θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας, αφού υποβιβάστηκε το 2021, παρουσίασε 12 τεστ παικτών θετικά και ισάριθμα του τεχνικού επιτελείου.

 Εκτός από τους δώδεκα επαγγελματίες παίκτες, άλλοι οκτώ από την ομάδα U-15 βρέθηκαν επίσης θετικοί στην Covid-19. Όλοι οι θετικοί διαγνωσθέντες είναι απομονωμένοι, αν και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικοί.

 Η περίπτωση της Σαπεκοένσε δεν είναι μεμονωμένη μεταξύ των συλλόγων της Βραζιλίας. Η Σάο Πάουλο ανακοίνωσε την Τρίτη επτά κρούσματα στην πρώτη ομάδα, η Μπραγκαντίνο ανέφερε ότι έξι παίκτες και τρία μέλη του τεχνικού επιτελείου έπρεπε να απομονωθούν, ενώ η Παλμέιρας είχε πέντε κρούσματα στην πρώτη ομάδα και η Σάντος έξι.

 Το «άλμα» των κρουσμάτων κορονοϊού στο ποδόσφαιρο συμπίπτει με την επιδείνωση της πανδημίας σε ολόκληρη τη Βραζιλία, που είναι μια από τις πιο πληγείσες χώρες μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία και η οποία συσσωρεύει 620.371 θανάτους και 22,7 εκατομμύρια κρούσματα από την εξάπλωση της Covid-19, τον Φεβρουάριο του 2020.

Α. Βαζογιάννης

Διαβάστε επίσης »