Η πρωθυπουργός της Σερβίας

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη για το αν θα επιτραπεί στον συμπατριώτη της Νόβακ Τζόκοβιτς, να παίξει στο Australian Open, αλλά ελπίζει σε μια τελική απόφαση σύντομα.

«Ελπίζω ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί σύντομα», είπε η Μπρνάμπιτς σε συνέντευξή της στο Reuters. «Η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, ούτε για τον Τζόκοβιτς ούτε για το Australian Open», πρόσθεσε.

Η Μπρνάμπιτς, η οποία μίλησε με τον Αυστραλό ομόλογό της Σκοτ ​όρισον αργά τη Δευτέρα (10/01), είπε ότι η κυβέρνησή της είναι έτοιμη να παράσχει εγγυήσεις ότι ο Τζόκοβιτς θα σεβαστεί τους τοπικούς κανονισμούς όσο βρίσκεται στην Αυστραλία.

Ερωτηθείσα σχετικά με την παρουσία του Τζόκοβιτς σε εκδήλωση της ομοσπονδίας τένις του Βελιγραδίου στις 17 Δεκεμβρίου, την επόμενη μέρα που βρέθηκε θετικός, η Μπρνάμπιτς είπε ότι ο σταρ θα είχε «παραβεί ξεκάθαρα τους κανόνες» αν γνώριζε το αποτέλεσμα του τεστ πριν συμμετάσχει, ωστόσο, διευκρίνισε: «Δεν ξέρω πότε έλαβε το αποτέλεσμα του τεστ, πότε το διάβασε».

A. Bαζογιάννης

Διαβάστε επίσης »