Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου θα πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου.ςςς

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος επιστρέφει μετά το 2020.

Η προκήρυξη του Πανελληνίου

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν έγινε πέρσι λόγω της πανδημίας με τον covid-19.

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν και πάλι στη γραμμή εκκίνησης στον Μαραθώνα και να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα πρέπει να σταλούν αποκλειστικά και μόνο με email μέχρι τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, καμία δήλωση δε θα γίνει δεκτή.

Η προκήρυξη

Πληροφορίες: Φωτεινή Κασίδη

Τηλέφωνο: 211-1877735

E-mail: [email protected]

====================

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  προκηρύσσεται o Μαραθώνιος Δρόμος Ανδρών – Γυναικών, αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2021, που θα διεξαχθεί στην κλασική διαδρομή ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ  ταυτόχρονα με τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο  Αθήνας  και  σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί  την Κυριακή  14  Νοεμβρίου 2021,  με ώρα εκκίνησης 09:00  για  τους  Άνδρες  και  για  τις  Γυναίκες.

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

            2.1  Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν αποκλειστικά και μόνο με email μέχρι τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00 στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση entries@segas.gr  

            Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

            Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Φωτεινή Κασίδη στο τηλέφωνο 211 1877735.

            2.2 Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην συνημμένη φόρμα εγγραφής (Excel) που έχει αναρτηθεί στο site της oμοσπονδίας.

            2.3 Σημειώνεται ότι στο έντυπο συμμετοχής πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναγράφεται και  ο αγώνας που έχει επιτευχθεί το όριο συμμετοχής.

            2.4 Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται τους όρους της ειδικής  προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα  τα  στοιχεία   που αναφέρονται στην συνημμένη δήλωση συμμετοχής θα  πρέπει  να  είναι  πλήρως συμπληρωμένα.

            2.5 Μετά την επεξεργασία και καταχώρηση των δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινώνονται στο site της ομοσπονδίας οι λίστες συμμετοχής προκειμένου να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

            3.1  Στον Μαραθώνιο δρόμο του πανελληνίου πρωταθλήματος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των σωματείων – μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση «περί  εγγραφής αθλητών».

            ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένο από τις κρατικές αρχές και τη Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής πρωταθλημάτων και μαζικών αγώνων δρόμου εκτός σταδίου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι δρομείς έχουν σε ισχύ την ημέρα των αγώνων:

            α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid – 19 (είναι δηλαδή πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν περάσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολισμού) ή

            β) Πιστοποιητικό νόσησης.

            Οι ιδιότητες του πλήρους εμβολιασμένου και του νοσήσαντα αποδεικνύονται μόνο με τα πιστοποιητικά και τους όρους που οι κρατικές αρχές απαιτούν.

 • Για την συμμετοχή στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας των φιλάθλων, αλλά και των αθλητών των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. που δεν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο αγώνισμα του Μαραθωνίου του πανελληνίου πρωταθλήματος 2021, έχει εκδοθεί ιδιαίτερη προκήρυξη (βλ. www.athensauthenticmarathon.gr), στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής (ηλικίες, αντίτιμο συμμετοχής, άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις κ.α).
 1. ΗΛΙΚΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον  Μαραθώνιο Δρόμο Ανδρών – Γυναικών  του πανελληνίου  πρωταθλήματος 2021, έχουν οι  αθλητές-αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2001 και οι μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες.

 1. ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

            5.1 Οι αθλητές – αθλήτριες που θα δηλωθούν, θα πρέπει να έχουν πετύχει καλύτερες επιδόσεις σε ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα, την τριετία  2019-2020-2021:

Ανδρών: Μαραθώνιος: 3:00.00 – Ημιμαραθώνιος: 1:27.00 –  10.000μ.: 38:30.00

    Γυναικών: Μαραθώνιος: 3:50.00 – Ημιμαραθώνιος:  1:49.00 –  10.000μ.: 49:00.00

            5.2 Οι επιδόσεις θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί είτε σε διοργανώσεις στην Ελλάδα (σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή την παράγραφο 5), είτε  σε  διοργανώσεις στο εξωτερικό οι οποίες είναι  αναγνωρισμένες από  την  WA  και  την AIMS.

            5.3 Οι αγωνιστικές διαδρομές στην Ελλάδα που οι επιδόσεις των συμμετεχόντων δρομέων επιτρέπουν τη συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου αναφέρονται στον συνημμένο πίνακα Β’.

Σε περίπτωση επίτευξης επίδοσης σε αγώνα του εξωτερικού θα πρέπει επιπλέον να επισυνάπτεται βεβαίωση της διοργάνωσης ή απόσπασμα από τα επίσημα αποτελέσματα.

            5.4 Στην συνημμένη φόρμα δήλωσης θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια η ακριβής επίδοση, το έτος επίτευξης (μόνο αν έχει επιτευχθεί στην τριετία 2019-2020-2021) και ο τόπος/διοργάνωση για να ελεγχθεί.

            5.5 Για τους αθλητές – αθλήτριες που είναι γεννημένοι το 2001 και πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε Μαραθώνιο Δρόμο  θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα Α/Γ, Κ23 & Κ20 στα αγωνίσματα των 5.000μ. ή 10.000μ. την χρονική περίοδο 2019-2021.

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ (Χ.Ο):

Ειδικά για το αγώνισμα του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ, κανένας αθλητής – αθλήτρια και για κανένα λόγο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει πετύχει τα όρια συμμετοχής και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στην παράγραφο 5.

 1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

            7.1 Στον Μαραθώνιο  Δρόμο βαθμολογούνται οι δώδεκα  (12) πρώτοι – πρώτες με την κλίμακα 13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, με την προϋπόθεση να επιτύχουν στον αγώνα τα όρια βαθμολόγησης και καταβολής εξόδων, που είναι:

Ανδρών: 3:30.00                               Γυναικών: 4:30.00

            7.2 Οι αθλητές – αθλήτριες, που θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον Μαραθώνιο Δρόμο, εξαντλούν το ένα από τα ατομικά αγωνίσματα, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής   στο αντίστοιχο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της επόμενης χρονιάς  2022.

            7.3 Όπως αναφέρεται  στον ισχύοντα κανονισμό εγγραφών – μεταγραφών, για τις περιπτώσεις των αθλητών – τριών που παίρνουν μεταγραφή σύμφωνα με το άρθρο 5. παρ. 5 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα)   και παρ. 6 α.β. (μετοίκηση για λόγους επαγγελματικούς) καθώς και το άρθρο 6. παρ. 3 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή για λόγους επαγγελματικούς και ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης, με τη συγκατάθεση του σωματείου του) ισχύουν τα παρακάτω:

«Για τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές περιόδους, μετά την έγκριση της μεταγραφής, οι βαθμοί αξιολόγησης από τις διακρίσεις του αθλητή στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου θα μοιράζονται στα δύο σωματεία».

            7.4 «Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες των αθλητών που θα αποκτώνται μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ (μόνο για τα άρθρα που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο) καίτοι είχε απορριφθεί η αίτηση μεταγραφής τους από την επιτροπή μεταγραφών».

 1. ΕΠΑΘΛΑ:

            8.1  Στον πρώτο νικητή – νικήτρια του Μαραθωνίου Δρόμου θα απονεμηθούν κύπελλο – μετάλλιο πανελληνιονίκη επίχρυσο και δίπλωμα, στον δεύτερο – δεύτερη μετάλλιο πανελληνιονίκη επάργυρο και δίπλωμα και στον τρίτο – τρίτη μετάλλιο πανελληνιονίκη χάλκινο και δίπλωμα.

            Προσοχή: οι τρείς πρώτοι νικητές-νικήτριες κατά την απονομή θα πρέπει να φορούν την εμφάνιση καθώς και το ειδικά διαμορφωμένο νούμερο της διοργάνωσης που θα τους δοθούν από τον υπεύθυνο των απονομών.

            8.2 Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει καθιερώσει χρηματικά έπαθλα για τους έξι πρώτους Έλληνες νικητές και νικήτριες του Μαραθωνίου Δρόμου του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Το ύψος των χρηματικών επάθλων θα καθοριστεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τα  χρηματικά έπαθλα θα καταβάλλονται μόνο στην περίπτωση επίτευξης χρόνου κάτω από 2:30.00 για τους άνδρες και κάτω από 3:00.00 για τις γυναίκες.

 1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

            9.1 Στα σωματεία των αθλητών – αθλητριών που θα καταλάβουν μία από τις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης θα υπολογιστούν ως έξοδα μετακίνησης τα ποσά που αναφέρονται στον συνημμένο πίνακα Α΄.

            9.2 Για τους αθλητές – αθλήτριες που θα καταλάβουν μία από τις θέσεις 6 – 10 θα υπολογισθεί το ½ των χρηματικών ποσών.

            9.3 Επίσης  θα υπολογισθούν τα αντίστοιχα ποσά (100%) σε έναν συνοδό από κάθε σωματείο εφόσον  έστω και ένας αθλητής – αθλήτριά του κατέλαβε μία από τις  5 πρώτες  θέσεις  της  κατάταξης ή έναν συνοδό από κάθε σωματείο, αλλά με το 50% του αντίστοιχου χρηματικού ποσού, εφ’ όσον έστω και ένας αθλητής – αθλήτριά του κατέλαβε μία από τις  θέσεις  6η – 10η  της  κατάταξης.

            9.4 Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (9.1 – 9.2 – 9.3) οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να έχουν επιτύχει, εκτός από την θέση κατάταξης και τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων.

            9.5 Τα σωματεία θα πρέπει να στείλουν τα γραμμάτια είσπραξης στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων.

 1. ΓΕΝΙΚΑ:

            10.1 Οι αθλητές – αθλήτριες θα παραλάβουν τους αριθμούς τους από τo ΚΛΕΙΣΤΟ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ), ως εξής:

*           Παρασκευή   12/11/2021 –           ώρες  10.00 – 20.00

*           Σάββατο         13/11/2021 –           ώρες 10.00 – 18.00

            Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (bib number).

             ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ – ΕΛΕΓΧΟΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ  ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ  & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ COVID-19:

            10.1 Οι αθλητές για να παραλάβουν τον αριθμό θα πρέπει να προσκομίζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

 • Το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.
 • Την κάρτα υγείας αθλητή, θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Τα αγωνιστικά παπούτσια για  έλεγχο και
 • Πιστοποιητικό COVID-19 ή  πιστοποιητικό νόσησης (σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο 3.1).

Σε αντίθετη περίπτωση   ΔΕΝ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΔΕΚΤΗ  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

            10.2 Έλεγχοι σε Κέντρο Εγγραφών (registration center)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και στη συνέχεια για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα είναι η επίδειξη και ο έλεγχος των παρακάτω:

► Αγωνιστικά  παπούτσια  (βλέπε και παρ. 11.5)

Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να επιδεικνύουν στους υπεύθυνους κριτές τα αγωνιστικά τους παπούτσια με τα οποία θα συμμετέχουν στον αγώνα.

Τα αγωνιστικά παπούτσια κατ’ αρχάς θα ελέγχονται από τους κριτές και κατόπιν θα φωτογραφίζονται προκειμένου να τηρηθεί αρχείο και να γίνεται σύγκριση κατά τον τερματισμό με τα παπούτσια που αγωνίστηκε ο αθλητής.

► Πιστοποιητικά  COVID-19

Επίσης, οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης από COVID-19, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κρατικές αρχές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνιστούμε στα σωματεία, στους προπονητές και στους ίδιους τους αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο παν. πρωτάθλημα και δεν εκπληρώνουν ακόμα τις προϋποθέσεις και τους όρους των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να ανταποκριθούν άμεσα και πάντως έγκαιρα για αυτό το ζήτημα:

► Το σχετικό πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού θα πρέπει να αφορά χρονικό διάστημα  τουλάχιστον 15 ημερών ΠΡΙΝ την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών

► Το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης θα αφορά χρονικό διάστημα  μέχρι 6 μηνών, το οποίο  θα συμπεριλαμβάνει την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα προβεί σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, εάν οι κρατικές αρχές επικαιροποιήσουν,  αυστηροποιήσουν ή χαλαρώσουν, τις παραπάνω προϋποθέσεις και όρους.

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

            11.1 Οι αγώνες θα διεξαχθούν  σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων στίβου της World Athletics έκδοσης   2020 – 2021 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

            11.2 Τυχόν παρασκευάσματα (προσωπικά ποτά) που θα έχουν μαζί τους οι αθλητές –αθλήτριες ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, πρέπει να τα προσκομίσουν την προηγούμενη μέρα του αγώνα (13/11/2021) στο  ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ,  το αργότερο μέχρι ώρα 18:00.

Σε κάθε μπουκάλι θα αναγράφεται  ο αριθμός του αθλητή – αθλήτριας και ο σταθμός τροφοδοσίας  που θα πρέπει να το παραλάβει.

Σταθμοί με προσωπικά ποτά θα υπάρχουν  στο  5ο , 10ο , 15ο, 20ο, 25ο , 30ο, 35ο και 40ο χλμ.

Για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων στο Παν. Πρωτάθλημα, το γραφείο αγώνων σε συνεργασία με το γραφείο Μαραθωνίου καθόρισε για τη φετινή διοργάνωση το παρακάτω σύστημα παροχής προσωπικών ποτών:

Προσοχή: Μόνο για τους σταθμούς  5 – 10 – 15 – 20 – 25 – 30 – 35 – 40, πάντα δεξιά

4 Νερό, ισοτονικό, έως 20 τραπέζια

μπανάνες, snack, coca cola

3ο τραπέζι

Παν. Πρωτάθλημα

Bibs … έως …

2ο τραπέζι

Παν. Πρωτάθλημα

Bibs … έως …

1ο τραπέζι

elite athletes

κατεύθυνση δρομέων

            ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα και με τους διεθνείς κανονισμούς, όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, που μετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτρέπεται να τροφοδοτούνται μόνο από τους ειδικούς και προκαθορισμένους  από τη διοργάνωση, σταθμούς τροφοδοσίας στη Μαραθώνια διαδρομή.

Οποιαδήποτε άλλη τροφοδοσία σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της διαδρομής από οποιοδήποτε άλλο άτομο (π.χ. προπονητή, συνοδό, θεατή) θα επιφέρει ακύρωση από τους κριτές του αθλητή-αθλήτριας που θα υποπέσει στο παράπτωμα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

            11.3 Κάθε αθλητής – τρια θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό συμμετοχής. Ο αριθμός συμμετοχής είναι αυστηρά προσωπικός, δεν μεταβιβάζεται και δεν αλλοιώνεται με οποιοδήποτε τρόπο (κοπή, επικολλήσεις, παραμόρφωση κ.ά.). Όλοι οι αθλητές – αθλήτριες πρέπει να φέρουν εμφανώς τον αριθμό τους (bib number) στο στήθος, αναλλοίωτο, όπως τους παραδίδεται από την Ο.Ε.

Οποιαδήποτε αλλοίωση (πρόσθετη αναγραφή, παραποίηση, κοπή, δίπλωμα κλπ.) του αριθμού επιφέρει την άμεση ακύρωση της επίδοσης και της κατάταξης του αθλητή-αθλήτριας από τα αποτελέσματα και ο αθλητής-αθλήτρια παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.

            11.4 Οι αθλητές-τρεις θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου στον οποίο ανήκουν. Οι υπεύθυνοι των συλλόγων θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) που αφορούν τη διαφήμιση θα εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.worldathletics.org/aboutiaaf/documents/bookofrules.

Στην περίπτωση που η αγωνιστική εμφάνιση συλλόγου ή η φόρμα δεν είναι σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανονισμοί, οι υπεύθυνοι των συλλόγων με δική τους ευθύνη  θα πρέπει να φροντίσουν να καλύψουν τα μέρη εκείνα της στολής που είναι αντίθετα με τον κανονισμό με κατάλληλο υλικό το οποίο κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα αποκολλάται.

            ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ή Η ΦΟΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ & ΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ή ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ.

Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση που οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα παραβιάσουν όσα αναφέρονται στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) καθώς και στην παρούσα προκήρυξη, τότε θα γίνεται αναφορά προς το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ το οποίο και θα μπορεί να επιβάλλει τις παρακάτω κυρώσεις:

 • την ακύρωση της συμμετοχής του αθλητή-τριας από τη διοργάνωση
 • τον αποκλεισμό του/της για χρονικό διάστημα από συμμετοχή σε επόμενες διοργανώσεις της ομοσπονδίας καθώς και
 • την αφαίρεση βαθμών από τον σύλλογο στον οποίο ανήκει

Επίσης επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των αθλητών με την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας δεν επιτρέπεται.

            ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ, ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ (εντός ή εκτός Σταδίου), TA FLASH INTERVIEWS (σύντομες δηλώσεις σε TV ή οποιοδήποτε άλλο μέσο), Ο «ΓΥΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

            11.5 Αγωνιστικά παπούτσια Άρθρο 5 (πρώην 143) παραγρ. 5.3, 5.4, 5.5, 5.6)

Όλα τα αγωνιστικά παπούτσια πρέπει να είναι σύμφωνα με το Άρθρο 5 (TR5) των τεχνικών κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων της σόλας (μέγιστο πάχος σόλας  ≤40mm) και του τακουνιού.

Είναι ευθύνη των αθλητών να διασφαλίσουν ότι τα παπούτσια που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα περιέχονται στην τρέχουσα λίστα των εγκεκριμένων μοντέλων παπουτσιών της World Athletics (https://www.worldathletics.org/about-iaaf/documents/technical-information) .

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το άρθρο 5 (TR5) ή τη λίστα των εγκεκριμένων παπουτσιών, μπορεί να μην επιτραπεί σε αθλητή να αγωνιστεί ή να αποκλειστεί μετά τον αγώνα και η επίδοσή του στο αγώνισμα ή στα αγωνίσματα που συμμετείχε να ακυρωθεί.

            11.5.1 Που θα πραγματοποιείται ο έλεγχος και τι θα αφορά:

Ο έλεγχος των αγωνιστικών παπουτσιών θα πραγματοποιείται σε δύο (2) φάσεις:

          1η φάση: Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους από το κέντρο

εγγραφών (registration center) την Παρασκευή και το  Σάββατο 12-13 Νοεμβρίου 2021 (βλέπε παρ. 10), όπου θα ελέγχονται και θα φωτογραφίζονται τα αγωνιστικά παπούτσια από τους υπεύθυνους κριτές της διοργάνωσης.

          2η φάση: Κατά τον τερματισμό των αθλητών και αθλητριών του πανελλήνιου

Πρωταθλήματος, οι υπεύθυνοι κριτές θα ελέγχουν αν ο αγωνιζόμενος αθλητής-τρια αγωνίσθηκε με το μοντέλο που ελέγχθηκε και εγκρίθηκε στο κέντρο εγγραφών (registration center) ή κάποιο άλλο.

Ο έλεγχος των αγωνιστικών παπουτσιών θα αφορά τη μέτρηση του πάχους της σόλας του παπουτσιού σε δύο σημεία.

11.5.2 Παράδοση αγωνιστικών παπουτσιών

Σε περίπτωση επίτευξης Παγκόσμιου ή Ευρωπαϊκού ή Πανελλήνιου ρεκόρ, ο αθλητής μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, θα πρέπει να παραδίδει τα παπούτσια που χρησιμοποίησε στον αγώνα στους διοργανωτές, για περαιτέρω έλεγχο, εφ’ όσον αυτό απαιτείται.

               11.5.3 Χρήσιμες συμβουλές για την εφαρμογή του Άρθρου 5 των Τεχνικών Κανονισμών της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου που αφορά τα αγωνιστικά παπούτσια των αθλητών και αθλητριών.

Όλα τα σωματεία και οι αθλητές θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες χρήσιμες και ουσιώδεις ενέργειες.

Να ενημερωθούν άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα από τους σχετικούς συνδέσμους που αναφέρονται στην προκήρυξη.

Να συμβουλεύονται την επικαιροποιημένη λίστα μοντέλων της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (W.A.) ΠΡΙΝ προβούν σε αγορά αγωνιστικών παπουτσιών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (W.A.) θα επικαιροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα λίστες με τα επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά,

Οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν και διατηρούν αμφιβολία ως προς την εγκυρότητα χρήσης των αγωνιστικών τους παπουτσιών, να προσέρχονται στoν αγώνα έχοντας προνοήσει και για άλλη εναλλακτική και αποδεκτή λύση,

            11.6 Οι μετέχοντες  αθλητές – αθλήτριες μπορούν να παραδώσουν την τσάντα με τον ιματισμό τους πριν τον αγώνα σε ξεχωριστό φορτηγό, ειδικό για τους αθλητές – αθλήτριες του πανελληνίου πρωταθλήματος για την μεταφορά τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Απαραίτητα θα χρησιμοποιηθεί η τσάντα που τους παραδόθηκε στο Κέντρο Εγγραφών στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Παλαιού Φαλήρου.

Η παράδοση – επιστροφή της τσάντας στους δρομείς  θα γίνεται μετά τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό  Στάδιο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου (είσοδος από το  τούνελ).

            Συνιστάται οι συμμετέχοντες να μην τοποθετούν  τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις ειδικές σακούλες,

            11.7  Στο βάθρο των νικητών/τριών  οι νικητές προσέρχονται και ανεβαίνουν υποχρεωτικά με εμφάνιση του ΑΜΑ.

            11.8  Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με  τους  κανονισμούς.

 1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Εγγραφών θα παραδίδουν τους αριθμούς συμμετοχής ΜΟΝΟ στους αθλητές των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή θα είναι θεωρημένη σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο αυτή.

Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών ισχύει για ένα (1) έτος από την ημερομηνία της ιατρικής θεώρησης.

            ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΓΑΣ. 

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΑΓΩΝΩΝ  ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ:

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. καθώς και  το αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν για διοργανώσεις εκτός σταδίου, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID – 19.

Ο ΣΕΓΑΣ θα προβεί σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, αν και όποτε οι κρατικές αρχές επικαιροποιήσουν, αυστηροποιήσουν ή χαλαρώσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις και όρους.

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

            14.1 Ενστάσεις που αφορούν την συμμόρφωση αθλητή-αθλήτριας με τους κανονισμούς και επηρεάζουν την κατάταξη των δώδεκα (12) πρώτων νικητών και νικητριών του πανελληνίου πρωταθλήματος θα μπορούν να υποβάλλονται, εκτός των όσων αναφέρονται παρακάτω και κατά την διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθωνίου και μέχρι τριάντα (30) λεπτά από την ανακοίνωση των δώδεκα (12) πρώτων νικητών-νικητριών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ενστάσεις, λόγω της ιδιομορφίας της διοργάνωσης, ως προς τα αποτελέσματα και την κατάταξη μπορούν υποβληθούν και μέχρι το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη του αγωνίσματος. Ως προθεσμία υποβολής ενστάσεων ορίζεται η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15:00.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Συγγρού 137, Νέα Σμύρνη) – τμήμα πρωτοκόλλου, απευθύνονται στην Ελλανόδικο Επιτροπή της Αγωνοδίκου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και θα πρέπει να συνοδεύονται από το αντίστοιχο παράβολο που ορίζεται από τον κανονισμό.

            14.2 Για οποιαδήποτε άλλη παράβαση όπως αντικανονική συμμετοχή με βάση την προκήρυξη ή την Κωδικοποίηση, πλαστοπροσωπία κλπ, επιλαμβάνεται η υπηρεσία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και το Δ.Σ.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. επίσης επιλαμβάνεται των ζητημάτων που προκύπτουν μετά από σχετική έγγραφη καταγγελία που υποβάλλεται στην ομοσπονδία, μέχρι την Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 15:00 ή από ελέγχους που διεξάγονται μετά το πέρας των αγώνων.

            Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται για τις παραπάνω περιπτώσεις αντικανονικής συμμετοχής  θα είναι οι εξής:

1). Ο  αθλητής-αθλήτρια  τιμωρείται με έναν (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

2). Ο  σύλλογος χάνει όλους τους βαθμούς στο αγώνισμα  που έλαβε μέρος ο αθλητής – αθλήτρια.

3). Ο σύλλογος τιμωρείται με μείον είκοσι (-20) βαθμούς, από την βαθμολογία του αντίστοιχου πρωταθλήματος και εάν δεν έχει βαθμούς να του αφαιρεθούν τότε του αφαιρούνται εκατό (100) βαθμοί  Διασυλλογικών  Αγώνων.

Υπολογίζουμε κάθε φορά την ετήσια αντιστοιχία των βαθμών των διασυλλογικών με την αντίστοιχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

4). Ειδικά σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας και παραποίησης των στοιχείων με τα οποία δηλώνεται ο αθλητής-αθλήτρια θα ισχύουν όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 και 2 και επί πλέον το σωματείο θα μηδενίζεται και στις δύο κατηγορίες των αθλητών-αθλητριών του πρωταθλήματος και επομένως δεν θα παίρνει κανένα βαθμό στο σύνολο των αγωνισμάτων αυτού του πρωταθλήματος.

Εάν το σωματείο έχει λιγότερους από είκοσι (20) βαθμούς, τότε του αφαιρούνται οι βαθμοί του πανελληνίου πρωταθλήματος και επί πλέον του αφαιρούνται και από το σύνολο των διασυλλογικών αγώνων τόσοι βαθμοί όσοι είναι απαραίτητοι για να συμπληρώσει συνολικά,  εκατό (100) βαθμούς διασυλλογικών. Υπολογίζουμε κάθε φορά την ετήσια αντιστοιχία των βαθμών των διασυλλογικών με την αντίστοιχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

5). Σε περίπτωση συνολικής αποχώρησης ενός σωματείου από πανελλήνιο πρωτάθλημα (μετά από έγγραφη δήλωσή του) το σωματείο αυτό θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και επί πλέον θα παραπέμπεται στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.

 1. ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

            15.1 Θα ισχύσει και φέτος η όδευση της διαδρομής που καθιερώθηκε από το 2008.

Οι αθλητές εισερχόμενοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα οδηγούνται και θα τερματίζουν στην αριστερή ευθεία. Καλούνται οι αθλητές – αθλήτριες να τηρήσουν πιστά τη σωστή πορεία  και την ειδική σήμανση της διαδρομής, όπως και τις οδηγίες των Κριτών.

            15.2 Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του αγώνα απαγορεύεται ρητά η συνοδεία με οποιοδήποτε μέσο αθλητών– τριών (π.χ. από προπονητές, συνοδούς κλπ.), που μετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο στο ρεύμα κίνησης των αθλητών-αθλητριών όσο και στο διπλανό ρεύμα.

             Η τροχαία θα απαγορεύει την περαιτέρω κίνηση των συνοδών κατόπιν υπόδειξης των διοργανωτών και των κριτών, ενώ ο υποστηριζόμενος αθλητής- αθλήτρια θα αποβάλλεται άμεσα από τον αγώνα και θα ακυρώνεται από τους κριτές. Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να πειθαρχούν στις υποδείξεις των κριτών.

Τέλος από την Κ.Ε.Κ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα εξετάζεται και κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται, από οπτικό υλικό της Ο.Ε. ή άλλου ενδιαφερομένου και αφορά υποστήριξη-βοήθεια από άλλον δρομέα που μετέχει στον αγώνα σε μέρος ή ολόκληρη την διαδρομή.

 1. ΕΛΕΓΧΟΣ DOPING:

Ο Μαραθώνιος Δρόμος του  πανελληνίου  πρωταθλήματος,  αποτελεί αγώνα για τον οποίο έχει αποσταλεί αλληλογραφία στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν), για τη διενέργεια ελέγχου Doping στους συμμετέχοντες αθλήτριες και αθλητές.

Η διαδικασία ελέγχου Doping που διενεργείται από το Ε.Ο.ΚΑ.Ν είναι σύμφωνή με τους Κανονισμούς Anti-Doping (Anti-Doping Rules) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics).

Η Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφία Σακοράφα                                    Γεώργιος  Γιατρουδάκης             

Συνημμένα: 

–  Πίνακας Α΄:  Έξοδα μετακίνησης σωματείων

–  Πίνακας Β΄:  Πιστοποιημένες διαδρομές αγώνων

–  Πίνακας Γ΄:  Αγωνιστική στολή – εμφάνιση

–  Πίνακας Δ΄: Έντυπο δήλωσης συμμετοχής

Κοινοποίηση:

Παναθηναϊκό Στάδιο – ΚΕΚ – ΣΚΚΑΑ – Λογιστήριο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Γραφείο Μαραθωνίου – Γραφείο  Τύπου  – Υγειονομική Υπηρεσία  –  ΕΟΚΑΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ Α΄

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ  2021
ΚΑΛΥΨΗ  ΕΞΟΔΩΝ  ΜΕ  ΒΑΣΗ  ΤΗΝ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Α/ΑΝΟΜΟΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ1η – 5η  Θέση6η – 10η Θέση
1.ΛΕΣΒΟΥ  – ΛΗΜΝΟΥ116 €58€
2.ΧΙΟΥ112 €56€
3.ΣΑΜΟΥ   –   ΙΚΑΡΙΑΣ130 €65€
4.ΚΥΚΛΑΔΩΝ82 €41€
5.ΑΤΤΙΚΗΣ0 €0€
6.ΕΥΒΟΙΑΣ22 €11€
7.ΒΟΙΩΤΙΑΣ22 €11€
8.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ54 €27€
9.ΦΩΚΙΔΟΣ50 €25€
10.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ60 €30€
11.ΤΡΙΚΑΛΩΝ62 €31€
12.ΛΑΡΙΣΑΣ62 €31€
13.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ62 €31€
14.ΚΕΡΚΥΡΑΣ106 €53€
15.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ90 €45€
16.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ82 €41€
17.ΠΡΕΒΕΖΑΣ82 €41€
18.ΑΡΤΑΣ76 €38€
19.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ60 €30€
20.ΛΕΥΚΑΔΑΣ70 €35€
21.ΑΧΑΙΑΣ50 €25€
22.ΗΛΕΙΑΣ60 €30€
23.ΖΑΚΥΝΘΟΥ86 €43€
24.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ94 €47€
25.ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ44 €22€
26.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ20 €10€
27.ΑΡΚΑΔΙΑΣ48 €24€
28.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ56 €28€
29.ΛΑΚΩΝΙΑΣ52 €26€
30.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ146 €73€
31.ΕΒΡΟΥ156 €78€
32.ΡΟΔΟΠΗΣ144 €72€
33.ΞΑΝΘΗΣ118 €59€
34.ΚΑΒΑΛΑΣ112 €56€
35.ΔΡΑΜΑΣ112 €56€
36.ΣΕΡΡΩΝ96 €48€
37.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ88 €44€
38.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ94 €47€
39.ΠΕΛΛΑΣ94 €47€
40.ΚΙΛΚΙΣ94 €47€
41.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ94 €47€
42.ΚΟΖΑΝΗΣ86 €43€
43.ΦΛΩΡΙΝΑΣ94 €47€
44.ΓΡΕΒΕΝΩΝ80 €40€
45.ΠΙΕΡΙΑΣ76 €38€
46.ΗΜΑΘΙΑΣ78 €39€
47.ΛΑΣΙΘΙΟΥ138 €69€
48.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ122 €61€
49.ΡΕΘΥΜΝΗΣ132 €66€
50.ΧΑΝΙΩΝ118 €59€
51.ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ94 €47€
52.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ64 €32€
53.ΠΟΡΟΣ – ΑΙΓΙΝΑ58 €29€
ΠΙΝΑΚΑΣ Β’
    
Πιστοποιημένες διαδρομές Αγώνα Δρόμου 10χλμ
Α/ΑΕπωνυμία ΔιοργάνωσηςΠιστοποιημένηΤόπος διεξαγωγής
1Αυθεντικός Μαραθώνιος, 10 χλμ10 χλμΑθήνα
2Run Greece Αλεξανδρούπολη 10 χλμ10 χλμΑλεξανδρούπολη
3Run Greece Ιωάννινα 10 χλμ10 χλμΙωάννινα
4Run Greece Ηράκλειο 10χλμ10 χλμΗράκλειο
5Run Greece Ρόδος 10χλμ10 χλμΡόδος
6Run Greece Καστοριά 10χλμ10 χλμΚαστοριά
7Run Greece Λάρισα 10χλμ10 χλμΛάρισα
8Run Greece Πάτρα 10χλμ10 χλμΠάτρα
9Κυριακίδεια 10χλμ10 χλμΦιλοθέη
10Historical Run 10 χλμ.10 χλμΝέα Σμύρνη
11Kallithea Run 10χλμ10 χλμΚαλλιθέα
12Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρος 10 χλμ10 χλμΘεσσαλονίκη
13Παλαμήδειος δρόμος 10 χλμ10 χλμΝαύπλιο
14Ημιμαραθώνιος Μιχάλης Κούσης 10χλμ10 χλμΑγρίνιο
15Ευριπίδεια διαδρομή 10χλμ10 χλμΜύκονος
16Roads to Rhodes 10χλμ10 χλμΡόδος
17Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας 10χλμ10 χλμΛευκάδα
18Κωνσταντίνεια 10χλμ10 χλμΔεσκάτη Γρεβενών
19Ημιμαραθώνιος Αρκαλοχωρίου 10χλμ10 χλμΑρκαλοχώρι
20Δρόμος Λουτρακίου 10χλμ10 χλμΛουτράκι
21Το 10άρι του Λαγκαδά 10χλμ10 χλμΛαγκαδάς
22Moraitis Run 10χλμ10 χλμΑθήνα, Ψυχικό
23Run the Theatre 10χλμ10 χλμΜεγαλόπολη Αρκαδίας
24Καποδίστριας 10χλμ10 χλμΑίγινα
25Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας10 χλμΗγουμενίτσα
26Μπλόκο Καλογρέξας 10 χλμ10 χλμΝ. Ιωνία
27Stumfalia Lake Run 10χλμ10 χλμΣτυμφαλία
28Ειρηνοδρομία 10 χλμ10 χλμΑγ. Δημήτριος, Αθήνα
 29 Μαραθώνιος Κρήτης (Χανιά) 10 χλμΧανιά
Πιστοποιημένες διαδρομές Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Α/ΑΕπωνυμία ΔιοργάνωσηςΠιστοποιημένηΤόπος διεξαγωγής
1Ημιμαραθώνιος Αθήνας21.1 χλμΑθήνα
2Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης21.1 χλμΘεσσαλονίκη
3Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΛιβαδειά
4Roads to Rhodes Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΡόδος
5Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας21.1 χλμΛευκάδα
6Ημιμαραθώνιος Αρκαλοχωρίου21.1 χλμΑρκαλοχώρι
7Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου21.1 χλμΝαύπλιο
8Run Greece Ημιμαραθώνιος Καστοριάς21.1 χλμΚαστοριά
9Ημιμαραθώνιος Στα χνάρια του Παυσανία21.1 χλμΕλευσίνα-Μέγαρα
10Ημιμαραθώνιος Στα ίχνη της Ιεράς Οδού21.1 χλμΕλευσίνα
11Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΞάνθη
12Ημιμαραθώνιος Μιχάλης Κούσης21.1 χλμΑγρίνιο
13Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα21.1 χλμΤρίκαλα
14Μαραθώνιος Ολυμπίας, Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΑρχαία Ολυμπία
15Bridges Marathon Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΧαλκίδα
16Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων21.1 χλμΙωάννινα
17Ημιμαραθώνιος Στα βήματα του Απ. Παύλου21.1 χλμΚαβάλα
18Ημιμαραθώνιος Πέλλας21.1 χλμΓιαννιτσά
19Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα21.1 χλμΛάρισα
20Via Egnatia Run Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΑλεξανδρούπολη
21Katerini Run Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΚατερίνη
22Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα21.1 χλμΜαραθώνας
23Stumfalia Lake Run Ημιμαραθώνιος21.1 χλμΣτυμφαλία
24Kallithea halfmarathon21.1 χλμΚαλλιθέα
25Ημιμαραθώνιος Σιρρις21.1 χλμΣέρρες
26Δρόμος Ελευθερίας Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπ.21.1 χλμΘερμοπύλες
Πιστοποιημένες διαδρομές Μαραθωνίου Δρόμου
Α/ΑΕπωνυμία ΔιοργάνωσηςΠιστοποιημένηΤόπος διεξαγωγής
1Αυθεντικός Μαραθώνιος42,2Αθήνα
2Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρος42,2Θεσσαλονίκη
3Μαραθώνιος Ναυπλίου42,2Ναύπλιο
4Μαραθώνιος Μεσσήνης42,2Μεσσήνη
5Roads to Rhodes Μαραθώνιος42,2Ρόδος
6Μαραθώνιος Κρήτης (Χανίων)42,2Χανιά
7Μαραθώνιος Ολυμπίας42,2Αρχαία Ολυμπία

ΠΙΝΑΚΑΣ Γ΄

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »