Η Περιφέρεια εξοπλίζει τα νοσοκομεία με είκοσι τέσσερα κρεβάτια ΜΕΘ

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα των Υγειονομικών Περιφερειών και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία.

Η Περιφέρεια εξοπλίζει τα

Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για τα μέτρα που πήρε η Περιφέρεια από την αρχή της κρίσης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ανοιχτός στην κατάθεση προτάσεων εκ μέρους τους στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ερωτήματα τέθηκαν από την πλευρά των παρατάξεων ενώ δόθηκαν απαντήσεις από τους αντιπεριφερειάρχες.

Διαβάστε επίσης »