Με τα εντυπωσιακά του πλάνα από drone ο φωτογράφος Brad Walls αποθεώνει τη συμμετρία και την αρμονίας αθλητριών της συγχρονισμένης κολύμβησης, την ώρα που εκτελούν το πρόγραμμά τους μέσα στο διάφανο νερό της πισίνας.

Η ομορφιά της συγχρονισμένης

Ο ταλαντούχος φωτογράφος τραβά σχεδόν αποκλειστικά φωτογραφίες μέσω drone, με ιδιαίτερη αγάπη στους αθλητές και τις χορεύτριες μπαλέτου.

«Προσπαθώ να εξερευνήσω διαφορετικές οπτικές γωνίες που δεν μπορούμε να δούμε στην καθημερινότητά μας», δήλωσε ο Walls σε συνέντευξη. Ταυτόχρονα, όπως λέει, θέλει να δώσει ώθηση στην «καλλιτεχνική έκφραση μέσω drones», μια τεχνική που πιστεύει ότι «έχει παραγνωριστεί κάπως από την τέχνη της φωτογραφίας».

Το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, ή αλλιώς «καλλιτεχνικής κολύμβησης», αποτελεί μέρος των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1984. Οι συντονισμένες κινήσεις – ένας συνδυασμό χαριτωμένου χορού και ακροβατικών – απαιτούν έντονη προσπάθεια και οι κολυμβήτριες τραβούν την προσοχή με τα πολύχρωμα μακιγιάζ και τα χαμογελαστά τους πρόσωπα ως μέρος των παρουσιάσεών τους. Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία έχουν τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια, με τη Ρωσία να κυριαρχεί στο άθλημα από το 2000.

Στις τηλεοπτικές μεταδόσεις της συγχρονισμένης κολύμβησης, τα πλάνα των αθλητριών είναι από το πλάι, υποβρύχια ή από υψηλή γωνία. Το πλάνο από ψηλά προσφέρει μια άγνωστη οπτική. 

«Δεν μπορείτε να δείτε τα σχήματα και τα γεωμετρικά σχέδια που σχηματίζονται», λέει ο φωτογράφος. Η καλλιτεχνική κολύμβηση συχνά αναπαριστά σπειροειδείς μορφές και κυκλικά σχήματα, μετατρέποντας ένα άθλημα σε οπτικό θέαμα.

Πηγή: CNN – Φωτογραφίες: Brad Wall

Διαβάστε επίσης »