Στη Μάνη εκτιμούν ότι το σίριαλ «η Γη της Ελιάς» δεν τους αντιπροσωπεύει ούτε στο ελάχιστο και μάλιστα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εμείς για τη Μάνη σας τα είχαμε γράψει στο άρθρο «θα σου πω εγώ τι είναι Μανιάτισσα». Τώρα έρχεται ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση

Στη Μάνη εκτιμούν ότι το σίριαλ «η Γη της Ελιάς» δεν τους αντιπροσωπεύει ούτε στο ελάχιστο και μάλιστα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Μάνη επιτίθεται: Προσβολή

Η Μάνη αντιδρά λοιπόν. Κυρίως επειδή το βασικό νόημα που περνά από το σίριαλ, κατά την εκτίμηση των ανθρώπων της περιοχής τους προσβάλλει. Δεν έχει μανιάτικα στοιχεία (η ντοπιολαλιά είναι το βασικό). Διαστρεβλώνει ήθη, έθιμα και καταστάσεις. Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της Μάνης. Ούτε και την ουσία στη νοοτροπία των Μανιατών και κυρίως των Μανιατισσών. 

Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Σας το είχαμε αναφέρει προ 40 ημερών. «Γη της Ελιάς είπατε; Θα σας πω εγώ τι είναι Μανιάτισσα» είχαμε γράψει. Προβάλλοντας της αντιρρήσεις μας από την αρχή της προβολής.

Τώρα ήρθε η σειρά της Μανιάτισσας. Μέσα από τη διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης.

Τι αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση;

«Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ «Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ», αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.

Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται στην Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στη Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που κάνει είναι «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ».

Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει τη ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις.

Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες,  ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και κυρίως τώρα ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους. Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώην Υπουργός πολιτισμού, η  Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε «το κορίτσι της Μάνης» τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;

Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους  υπερήφανους  Μανιάτισσες- Μανιάτες.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ & ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΩΝ»

Την ανακοίνωση-διαμαρτυρία που υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη, η αντιπρόεδρος Σοφία Καπετανάκη και η Γραμματέας Σταυρούλα Κατούντα, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »