Ξεπερνάει κάθε όριο και προκαλεί η κυβέρνηση που ουσιαστικά «εκβιάζει» παιδιά 12-17 ετών για εμβολιασμό θέτοντάς τους δίλημμα για τον αθλητισμό!

Τρομερές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση για τα παιδιά- αθλητές που ουσιαστικά τα… σπρώχνει στο να εμβολιαστούν!

Η κυβέρνηση σπρώχνει αθλητές

Και το θέμα είναι ότι αυτό το κάνει η κυβέρνηση με έναν τρόπο αρκετά συζητήσιμο (για να το πούμε ευγενικά). Πιέζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό κι αναγκάζοντας τις περισσότερες οικογένειες να αφήσουν τον αθλητισμό στην άκρη.

Προφανώς μόνο μια κυβέρνηση που ΜΙΣΕΙ τον αθλητισμό θα προχωρούσε σε μια τέτοια απόφαση. Και το λυπηρό είναι ότι σε αυτή συμμετέχουν και άνθρωποι του αθλητισμού που όφειλαν να τους πουν και να τους ξεκαθαρίσουν το εξής: Ο αθλητισμός είναι υγεία. Και στη διάρκεια της πανδημίας έχει χτυπηθεί ανελέητα… Σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξεφεύγει από την έννοια της υγείας, πνευματικής και σωματικής.

Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει η ΚΥΑ (έχει ισχύ ως τις 6/9 αφού κάθε εβδομάδα ανανεώνεται ή διαφοροποιείται)

Για τα ομαδικά αθλήματα σε κλειστό χώρο:

Αθλητές ως 11 ετών: Δύο self test την εβδομάδα

Αθλητές από 12 ως 15 ετών: Ένα rapid test και ένα self test την εβδομάδα

Αθλητές 16 ετών και άνω: Δύο rapid test την εβδομάδα

(Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ)

Για να το δούμε λίγο αναλυτικά:

Ας πούμε ότι ένα παιδί που αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα (από 16 ετών κι άνω η κατηγορία) θα πρέπει να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με δύο rapid test την εβδομάδα! Προσθέστε και τη συνδρομή στο σύλλογο και πάμε στο minimum των 110-120 ευρώ μηνιαίως!

Πιστεύετε ότι μπορούν να το αντέξουν πολλές οικογένειες αυτό; Και φανταστείτε να έχουν δύο παιδιά σ’ αυτή την κατηγορία ή έστω στη μικρότερη (12-15) που περιλαμβάνει ένα rapid test.

Πλέον ο αθλητισμός ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΥΓΕΙΑ» θα περάσει σε δεύτερη μοίρα…

Θα μπορούσε η κυβέρνηση, ειδικά για τη νεολαία ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΝΕΙ τα rapid test και όχι να θέτει εκβιαστικά το θέμα του εμβολιασμού. Γιατί αυτό κάνει!

Ευάγγελος Αποστολάκης: Όταν ο Μητσοτάκης τον έμπλεξε με τον… Σπαντιδάκη και την 21η Απριλίου

Τέλος το φθηνό ψωμί στην Ελλάδα

 

Νίκος Μπουρλάκης για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »