Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, είχαν ως αποτέλεσμα την παύση των ερευνών για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, σχετικά με τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, το στίγμα του οποίου χάθηκε την Κυριακή 30/1 στις 12:28 μ.μ.

 

Η κακοκαιρία σταμάτησε τις έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από το μεσημέρι της εν λόγω ημέρας μέχρι στιγμής, δεν είχε αποτέλεσμα. Στις έρευνες συμμετέχουν και ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

 

 

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01/02), ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο.

 

 

Το μεσημέρι, τον χώρο των ερευνών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας, Γ.Κασαπίδης για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο.

 

 

 

Πληροφορίες από το altsantiri

Διαβάστε επίσης »