Ενώ επιμένουμε σε… διερευνητικές, ο Κούλης το παίζει στυγνός με τον Χίο και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι σφυρίζουν αδιάφορα, ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις του! Είναι χαρακτηριστικό της στάσης αναμονής που επιμένουμε να κρατάμε ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα θέματα της επικαιρότητας δεν έβγαλε άχνα για το σουλάτσο του Τσεσμέ στο Αιγαίο!

Έπρεπε να της γίνει ερώτηση για να απαντήσει ότι: «Η παράτυπη Navxtex για την δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου έχουμε πει ότι ήταν μια αχρείαστη ενέργεια που προφανώς δεν βοηθάει στην βελτίωση του κλίματος. Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση, και η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να λέει ότι προσβλέπει σε κινήσεις προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και στο διάλογο. Θα επαναλάβω ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει μια σειρά από ημερομηνίες στην τουρκική πλευρά για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα και αναμένει την απάντησή της»!

Η γαλάζια πατρίδα των τούρκων σε αιγαίο και μεσόγειο την ωρα που ο κουλης ασχολειται με τον χιο! ψάχνονται για επεισόδιο στην άγκυρα!

Και ενώ η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει, την ετήσια μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η ετοιμότητα των μονάδων και πλοίων υπό την διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα ενώ θα δοκιμαστούν οι δυνατότητές των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους.

Θα συμμετάσχουν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι, ενώ θα πραγματοποιούνται και πυροβολισμοί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης!

Βέβαια ο Ερντογάν ξεχνάει τι έπαθαν οι πρόγονοί του από τους Έλληνες πυρπολητές και τι τους έκανε ο Κουντουριώτης! Όμως, επανάληψις μήτηρ μαθήσεως…

Σύμφωνα με πληροφορίες από το makelio

Διαβάστε επίσης »