Πολλές φορές φιλοξενώ απόψεις άλλων συναδέλφων αλλά και πολιτικών και δικηγόρων με τις οποίες συμφωνώ. Το κάνω ακόμη και όταν διαφωνώ με σκοπό ν΄ακουστούν όλες οι πλευρές ενός νομίσματος. Αυτή τη φορά επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας όσα εξόχως σημαντικά διάβασα στην political απο την δικηγόρο Έβελυν Παρασκευοπούλου. Τη δικηγόρο που εξηγεί το νόμο πολύ απλά έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τι σημαίνει πρακτικά, νομικά και ουσιαστικά ο όρος… σ3ξουαλική παρενόχληση.

 

Η Έβελυν Παρασκευοπούλου εξηγεί το… Κάνεις σ3ξ μαζί μου, συνεχίζεις τη δουλειά σου

ΗΈβελυν γράφει:

 

 

Βλέποντας να συνεχίζει αλλά και να αυξάνεται συνεχώς το πρόβλημα της σ3ξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, είναι αναγκαίο, να ερμηνευτεί νομικά ο ορισμός της. Νομικά, η σ3ξουαλική παρενόχληση είναι στην πραγματικότητα μια μορφή διάκρισης λόγω φύλου σύμφωνα με το νόμο 3896/ΦΕΚ 207/8.12.2010 για την  «Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης», ο οποίος προστατεύει επίσης τους εργαζομένους από διακρίσεις.

  • Σ3ξουαλική παρενόχληση αποτελούν, οι αναφορές για σ3ξουαλικές προτιμήσεις και άλλες λεκτικές ή σωματικές συμπεριφορές σ3ξουαλικής φύσεως που συνιστούν σ3ξουαλική παρενόχληση όταν αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει ρητά ή έμμεσα την απασχόληση ενός ατόμου, παρεμβαίνει αδικαιολόγητα στην απόδοση ή δημιουργεί εκφοβιστικό, εχθρικό ή προσβλητικό  εργασιακό περιβάλλον. 
Την αντιμετώπιση της ηθικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας επιβάλλουν αρχές όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η κατάργηση κάθε είδους διάκρισης, η προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας του εργαζομένου καθώς και της επαγγελματικής του ταυτότητας.
Πέρα όμως από την αναγνώριση των αρνητικών συνεπειών που έχει σε ατομικό επίπεδο, είναι κρίσιμη η συνειδητοποίηση και των τεράστιων συνεπειών που έχει σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Το Quid pro quo είναι μια λατινική φράση που μεταφράζεται σε «κάτι για κάτι» ή «αυτό για αυτό».  Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να μοιάζει με μία πρόταση για πράξη με αντάλλαγμα. Για παράδειγμα: « Κάνεις σ3ξ μαζί μου, θα συνεχίσεις τη δουλειά σου ».
  • Όταν κάποιος δηλώνει ρητά ή ακόμη και υπονοεί ότι η αποδοχή σ3ξουαλικής εύνοιας ή ρομαντικής εμπλοκής θα επηρεάσει ή θα καθορίσει εάν θα πάρετε τη δουλειά, θα συνεχίσετε τη δουλειά, θα λάβετε την προαγωγή, θα λάβετε αύξηση, θα λάβετε το μπόνους ή θα λάβετε μια δίκαιη κριτική απόδοσης, αυτό αποτελεί σ3ξουαλική παρενόχληση.
Ωστόσο, υπάρχουν επίσης αμέτρητα είδη σ3ξουαλικής παρενόχλησης που δεν περιλαμβάνουν την πρόταση για σ3ξ ως προϋπόθεση απασχόλησης ή προόδου. Αυτά περιλαμβάνουν σ3ξουαλικές προόδους, υπονοούμενα και σχόλια, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ανεπιθύμητη συμπεριφορά με βάση το σ3ξ. Αυτά είναι αρκετά ώστε να συνθέτουν ένα περιβάλλον εργασίας που ένα λογικό άτομο θα θεωρούσε εκφοβιστικό, εχθρικό ή υβριστικό.
Δυστυχώς, ο νόμος δεν προσδιορίζει με ακρίβεια ποιες συμπεριφορές και ποια συχνότητα θα έκανε κάτι να ανέβει στο επίπεδο ενός εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος, και έτσι αφήνεται στην ερμηνεία του δικαστηρίου. Στην Ελλάδα, ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ο αρμόδιος φορέας για την εξέταση καταγγελιών σ3ξουαλικής παρενόχλησης κατά την πρόσβαση στην απασχόληση και την επαγγελματική εκπαίδευση, στην εργασία και κατά την πρόσβαση των πολιτών σε αγαθά και υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Παρασκευοπούλου Έβελυν Δικηγόρος για την

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »