Η Διεθνής Αμνηστία προτρέπει

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους τέσσερις συλλόγους που συμμετέχουν στο Ισπανικό Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα να πάρουν θέση για τα δικαιώματα των γυναικών και τα ζητήματα ισότητας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αγωνιστούν στο ανανεωμένο Σούπερ Καπ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου, αφού η ισπανική Ομοσπονδία συμφώνησε με τους Σαουδάραβες δια συμβολαίου ως το 2029, που θα της αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Η Αμνηστία έστειλε στους συλλόγους και την Ομοσπονδία μοβ περιβραχιόνια και ζήτησε από τους αρχηγούς των ομάδων να τα φορέσουν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

«Ζητάμε από τον οργανισμό σας να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις ευθύνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα», προέτρεψε η Αμνηστία τους συλλόγους σε επιστολή που εστάλη την περασμένη εβδομάδα και αποκάλυψε το Reuters.

«Οι σύλλογοί σας έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το τουρνουά για να κάνουν ορατές τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία. Προσκαλούμε τους αρχηγούς σας να φορούν το περιβραχιόνιο είτε κατά τη διάρκεια των αγώνων είτε σε εκδηλώσεις σχετικές με το τουρνουά, όπως συνεντεύξεις Τύπου, προπονήσεις και άλλους δημόσιους εκθεσιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Διαβάστε επίσης »