Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής

Του Γιώργου Σόμπολου

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εξακολουθούν να αναζητούν τα κλειστά κυκλώματα σπιτιών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου αλλά και άλλους κεντρικούς δρόμους από και προς στον συγκεκριμένο δήμο, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων.

Γιώργος Καραιβάζ: Δεκάδες στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους δολοφόνους

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έως έως και αυτή τη στιγμή τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν συλλέγει είναι πάρα πολλά πλην όμως κανένα από αυτά εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει ικανό να δώσει στοιχεία ώστε να κατευθυνθούν οι διωκτικών αρχές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συνταράξει όχι μόνο τους συναδέλφους του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα καθώς πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας, κατά της ελεύθερης διακίνησης απόψεων. Οι δολοφόνοι δολοφόνησαν με δέκα σφαίρες, πλήττοντας διάφορα σημεία του σώματός του γνωστού δημοσιογράφου. Άδειασαν στην κυριολεξία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής που συμμετέχει στις έρευνες, μία γεμιστήρα εναντίον του.

σημείο δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Άρση απορρήτου για μηνύματα και συνομιλίες

Το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί τις έρευνες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών, βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς δεν είναι μόνο οι έρευνες στον χώρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία και την ευρύτερη περιοχή αλλά και στην ιστοσελίδα που διατηρούσε και το κινητό τηλέφωνο στο οποίο ψάχνουν να βρουν το παραμικρό ίχνος που θα σας οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών. Οι αστυνομικοί περιμένουν από την άρση απορρήτου να δουν τα μηνύματα και τις συνομιλίες του γνωστού δημοσιογράφου ενώ ήδη “ξεψαχνίζουν” τα κείμενα στην ιστοσελίδα που διατηρούσε “bloko.gr”.

Όπως ανέφερε όμως αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα είναι καθώς τα κείμενα που δημοσίευε σε καθημερινή βάση ο Γιώργος Καραβάς είναι τόσα πολλά που θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αναλυθούν. Προς το παρόν οι αστυνομικοί θεωρούν πως στην επίθεση ναι μεν συμμετείχαν δύο άτομα ως δολοφόνοι, ο οδηγός της μηχανής και ο συνεπιβάτης ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε 17 φορές κατά του Γιώργου Καραιβάζ, ωστόσο υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία φαίνεται να έπαιξαν περιφερειακό ρόλο. Για τους αστυνομικούς, είναι σχεδόν βέβαιο πώς υπήρχε ομάδα υποστήριξης η οποία “εξαφάνισε” με κάποιον τρόπο το μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν οι δολοφόνοι από τον τόπο της επίθεσης. Αυτό είναι το ζήτημα, αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την φάση για τους αστυνομικούς, να εντοπίσουν δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης οι δράστες της δολοφονίας.

δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα στέκια που αναζητούν οι αστυνομικοί τους δολοφόνους του Γιώργου Καραιβάζ επικρατεί πλήρης ησυχία και όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά “όλοι είναι μαζεμένοι και δηλώνουν παντελή άγνοια για το περιστατικό”. Είναι λογικό, αναφέρει η ίδια πηγή καθώς αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει εκτεταμένες έρευνες σε ανθρώπους σήμερα επιζητούσαν την πλήρη ανωνυμία και ηρεμία ώστε να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να έχουν στην….πλάτη τους αστυνομικούς να τους ερευνούν. Είναι αξιοσημείωτο πως στην υπόθεση εξακρίβωσης των στοιχείων των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει εμπλακεί μόνο το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες υπηρεσίες καθώς για την αστυνομία το χτύπημα κατά ελευθεροτυπίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η δολοφονία του Γιώργου, απαιτεί τη συμβολή πολλών υπηρεσιών.

Δολοφόνοι «εισαγωγής»;

Οι έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα σε λιμάνια αεροδρόμια και άλλους χώρους-πύλες εξόδου από τη χώρα μας δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Αν και πιστεύεται ότι δράστες είναι από το εξωτερικό δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη τα οποία να παραπέμπουν σε ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν στην χώρα μας για μια τέτοια ενέργεια αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι πάρα πολύ πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν μονοπάτια, εάν τελικά είναι δολοφόνοι-εισαγωγής, όπως λέγονται στην πιάτσα, για να διαφύγουν στο εξωτερικό και όχι και κάποια νόμιμη πύλη εξόδου από τη χώρα. Η αστυνομία και συγκεκριμένα το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει λάβει μέχρι στιγμής δεκάδες καταθέσεις από φίλους συγγενείς και συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ ώστε να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνες Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι και αυτή τη στιγμή ότι ο Γιώργος Καραιβάζ δεν είναι πλέον στη ζωή.

Διαβάστε επίσης »