Ευρεία σύσκεψη υπό τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κτίριο της ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σωστός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που ερευνούν την δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ

Του Γιώργου Σόμπολου

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με επικεφαλής το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Στις έρευνες όμως συμμετέχουν το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας δηλαδή το τμήμα ληστειών οχημάτων, το τμήμα Εκβιαστών και φυσικά οι υπηρεσίες με τους κοριούς. Το τμήμα ληστειών αναζητά τους ανθρώπους που έκλεψαν το μηχανάκι με το οποίο πραγματοποίησαν την δολοφονία οι δράστες, το πότε και το πως. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ερευνηθεί διψήφιος αριθμός κλοπής μοτοσικλετών.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ανθρωποκτονιών, Εκβιαστών, Ληστειών και οι κοριοί στην μάχη για τον εντοπισμό των δολοφόνων

Το Εκβιαστών αναζητά πληροφορίες από ανθρώπους της αποκαλούμενη “Greek Mafia”, ώστε να φτάσουμε στην λίστα των πιστολέρο, των ικανών δηλαδή να σκοτώσουν με επαγγελματικό τρόπο.

δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Και φυσικά οι “κοριοί”, οι υπηρεσίες δηλαδή της αστυνομίας οι οποίες έχουν το ειδικό βαλιτσάκι παρακολούθησης κλήσεων, μηνυμάτων και διαδικτύου. Οι αρχές, περιμένουν τα στίγματα από τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν υπήρξαν κλήσεις από και προς κινητά-φαντάσματα, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Το κινητό του Γιώργου Καραιβάζ μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ανακτηθούν φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, τηλεφωνικές επαφές, σημειώσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εξαχθεί και να βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες.

Ως προς το κομμάτι των βιντεοληπτικών υλικών, οι αναλύσεις συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό που εμφανίζεται η μηχανή να κάνει κύκλους στην περιοχή, έως ότου πετύχουν την κατάλληλη στιγμή για να τον εκτελέσου

Διαβάστε επίσης »