Ο Γιάννης Σαββιδάκης  είδε το φως της ζωής την 1η Απριλίου 1963 και έχει καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης.Ο πατέρας του ήταν δημοτικός υπάλληλος και η μητέρα του καθηγήτρια.

Της: Έπη Τρίμη

Γιάννης Σαββιδάκης: Της Ελλάδος τα Παιδιά, η Eurovision, οι σχέσεις με θαυμάστριες και η κούκλα σύζυγος

Από μικρός έδειξε το πάθος του για τη μουσική. Στα 12 του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και βιολιού. Καθώς έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στο να αποστηθίζει τον ρυθμό και τους στίχους των τραγουδιών, η οικογένειά του υπήρξε το πρώτο του ακροατήριο σε κάθε ανάλογη περίσταση.Η πρώτη του εμφάνιση στο ευρύ κοινό ήταν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τo 1989 με τη Μύρινα, γνωστή φωνή της εποχής. Εκπροσωπώντας την Κύπρο έλαβαν, μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, την 11η θέση με το τραγούδι «Απόψε Ας Βρεθούμε». Πέραν από τραγουδιστής, είναι ηθοποιός και επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης.

Η Γυμναστική Ακαδημία

Αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταπτυχιακές σπουδές. Το 1987 μετακομίζει στην Ολλανδία, όπου δημιουργεί το μουσικό σχήμα “Just Us”. Αργότερα επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

Το τραγούδι για τους ήρωες της πανδημίας

Στους αγωνιστές της πανδημίας, τους ηρωικούς γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι μάχονται καθημερινά τoν Covid-19 εδώ και πάνω από ένα χρόνο είναι αφιερωμένο το τραγούδι του Γιάννη Σαββιδάκη με τίτλο «Love in White». Το κομμάτι, σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του ίδιου, γράφτηκε στην τον Οκτώβριο του 2020, ως μια κατάθεση των συναισθημάτων του απέναντι σε αυτούς τους γενναίους και ακούραστους «μαχητές».

«Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που ρισκάρουν και σε πολλές περιπτώσεις δίνουν ακόμα και τη ζωή τους, προκειμένου να σωθεί έστω και μία ζωή» σχολιάζει ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Το «Love in White» γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα για να απευθυνθεί σε όλους όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας παγκοσμίως.

“Είχα σχέση με διάσημη γυναίκα και δεν το μάθατε ποτέ”

Στη στήλη «Σπάστα» της Φωτεινής Πετρογιάννη στην εκπομπή Pop Up βρέθηκε ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο οποίος αποκάλυψε μέσα σε όλα σχέση που διατηρούσε στο παρελθόν με διάσημη γυναίκα!

«Είχα σχέση με διάσημη γυναίκα και δεν το μάθατε ποτέ. Σκηνές ζηλοτυπίας δεν έχω κάνει, αλλά έχω κάτσει κάτω από ένα σπίτι 2-3 βραδιές και κοίταζα να δω τι γίνεται… Αν είναι εκεί που μου είχε πει. Είχα γράψει λάθος διεύθυνση!

Το πιο περίεργο μέρος που έχω συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα είναι σε μηχανοστάσιο πλοίου και σε μια ντουλάπα. Είμαι πιο ταλαντούχος απ’ ότι… όμορφος. Έχω κάνει σχέση με θαυμάστριές μου. Οι προσεγγίσεις αυτές ήταν πολύ ωραίες.

Η σύζυγος και η ευτυχισμένη οικογένεια

Η σύζυγός του, Μαρία, μία μελαχρινή Κρητικιά που εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία, με την οποία παντρεύτηκαν το 2005 και οι δυο γιοι που έχουν αποκτήσει, ο Γιώργος και ο Μάνος, είναι η απόλυτη προτεραιότητά το. Ο φακός του Hello απαθανάτισε την οικογένεια Σαββιδάκη το 2015  σε μία σπάνια κοινή δημόσια εμφάνιση, σε γνωστό εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων όπου βρέθηκαν για ψώνια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


Διαβάστε επίσης »