Γιάννης Μπέζος: Θεωρώ αδιανόητο να είσαι σκηνοθέτης και να συμπεριφέρεσαι άσχημα (vid)

Στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής του MEGA «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος σήμερα το πρωί με αφορμή την θεατρική παράσταση «Οθέλλος» με την οποία περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, με λόγο αιχμηρό στο κύμα των καταγγελιών που ξέσπασε στον θεατρικό χώρο σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές.

Γιάννης Μπέζος: Θεωρώ αδιανόητο

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει κάτι που εμένα με απασχολεί. Το θέμα της συμπεριφοράς. Στον χώρο τον δικό μας έχει πεδίο δόξης λαμπρό η συμπεριφορά η κακή, η απαξιωτική. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μια εγκληματική πράξη ή να παρενοχλήσεις σεξουαλικά ή να χτυπήσεις κάποιον. Θεωρώ αδιανόητο να είσαι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής ή θιασάρχης και να συμπεριφέρεσαι άσχημα. Είναι κάτι που διαχέει οριζόντια τον χώρο μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους».

«Μη μένουμε στις περιπτώσεις αυτές οι οποίες έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα γιατί τα φαινόμενα αυτά της απαξιωτικής συμπεριφοράς δεν θα σταματήσουν. Και επειδή είμαστε πάρα πολλοί σε αυτό τον χώρο οι συνάδελφοι βρίσκουν ευκαιρία κάποιοι και τα κάνουν. Όχι αυτά που ζήσαμε, αλλά την καθημερινή κακή συμπεριφορά. Ξέρω τι λέω» πρόσθεσε ο αγαπημένος ηθοποιός στην Δανάη Μπάρκα. «Όταν βγαίνουμε στη σκηνή είμαστε όλοι ίσοι. Δεν είμαστε ίδιοι. Για να τα ξεκαθαρίζουμε. Δηλαδή υπάρχει η ιεραρχία και φυσικά εμένα η δουλειά μου δίνει κάτι παραπάνω αλλά μου ζητάει και κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαξιώσω τον νεότερο συνάδελφο μου. Ίσα ίσα που θα πρέπει να του δώσω το γήπεδο να παίξει».

«Θεωρώ υπεύθυνους πάρα πολύ τους παραγωγούς σε αυτό το κομμάτι και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Δεν μπορεί ένας παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του να αφήνει έναν σκηνοθέτη να συμπεριφέρεται λες και έχει να κάνει με ζώα» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπέζος.

Διαβάστε επίσης »