Με ισχυρά κέρδη αποχαιρέτησε τον Ιούλιο ο χρυσός, καθώς ο δραματικός αντίκτυπος της πανδημίας στις οικονομίες, όπως κατέδειξαν τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που φαίνεται να χτυπά χώρες σε όλο τον πλανήτη, οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο.

Στην άνοδο του χρυσού το τελευταίο διάστημα έχει συμβάλλει εξάλλου και η διολίσθηση του δολαρίου, που επίσης αποτελεί ασφαλές καταφύγιο, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα στον απόηχο της πρωτοφανούς συρρίκνωσης που κατέγραψε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο του έτους. Κι αυτό γιατί η εξασθένιση του δολαρίου καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

 

Η Γερμανία αγοράζει αποθέματα χρυσού για να αντιμετωπίσει την κρίση!

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε περιόδους οικονομικής ρευστότητας, η αγορά χρυσού θεωρείται η πιο ασφαλής επένδυση…

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), οι κρατικές αρχές προχώρησαν από τις αρχές του 2020, το πρώτο εξάμηνο, σε αγορά ράβδων και νομισμάτων χρυσού, συνολικού βάρους 83,5 τόνων!

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώθηκε αύξηση 100% της αγοράς χρυσού από την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωζώνης που ήδη, λόγω της ύφεσης, παρουσιάζει συρρίκνωση του ΑΕΠ της κατά 10,1%. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, η ζήτηση στον υπόλοιπο κόσμο, ειδικότερα από χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, μειώθηκε.  

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »