Αλλαγή υπάρχει στην ημερομηνία που θα σταματήσουν τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου εν όψει των Πανελληνίων 2021.

Όπως αναφέρει τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου τα μαθήματα, θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου. Οι υπόλοιπες τάξεις θα ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί, στις 11 Ιουνίου.

Η απόφαση με τίτλο «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021», (Β’ 1767) τροποποιείται ως εξής: «Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη».

Να σημειώσουμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΓΜΕ) με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει να υπάρχει μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στο τέλος των μαθημάτων και στην έναρξη των Πανελληνίων 2021 που ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

Με τη νέα απόφαση και με τα μαθήματα να ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου, μεσολαβούν 12 ημέρες μέχρι τις 14 Ιουνίου. Έτσι, καλύπτεται και το νέο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αναφέρει ότι χρειάζονται 10 ημέρες καραντίνας από την στιγμή που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού.

Γ' Λυκείου: Στις 2 Ιουνίου θα τελειώσουν τα μαθήματα Πηγή: EUROKINSSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Γ’ Λυκείου: Στις 2 Ιουνίου θα τελειώσουν τα μαθήματα Πηγή: EUROKINSSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ανακοίνωση που είχε κυκλοφορήσει η ΑΣΓΜΕ

«Το γεγονός ότι το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τα παιδιά για το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου, οπότε, με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν το Σεπτέμβριο.

Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο.

Θεωρούμε ότι αν τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου τότε, ακόμα κι αν υπάρξει θετικό κρούσμα έστω και την τελευταία μέρα το χρονικό περιθώριο που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα για 15 μέρες καραντίνας είναι αρκετό ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής από τις εξετάσεις του Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης »