Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021


Εξαγωγές

Φραγκογιάννης: Έχουμε πλήρες σχέδιο για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 16:43

Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο με πάρα πολλές δράσεις για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών, σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας (υπουργείο Εξωτερικών) Κώστας Φραγκογιάννης στην εκδήλωση “Greek Exports Exports Forum & Awards”.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στους 4 πυλώνες δραστηριότητας της εξαγωγικής διπλωματίας: Οικονομική διπλωματία, υποστήριξη εξαγωγέων, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ειδικά πρότζεκτ και πρόσθεσε: “Την περσινή, δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αρχικά στραφήκαμε στην ανάγκη της χώρας μας για υγειονομικό υλικό και προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει σε επίπεδο επαφών και συνεργασιών στο εξωτερικό, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία”.

Στη συνέχεια, όπως είπε, έγιναν κάποιες αλλαγές στο Εnterprise Greece και προχώρησε ο μετασχηματισμός του ΟΑΕΠ και υπήρξε πληθώρα δράσεων για την υποστήριξη των εξαγωγέων.

“Για πρώτη φορά στα χέρια μας έχουμε ένα πλήρες σχέδιο με πάρα πολλές δράσεις για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Μέσα από την πανδημία μπορεί κάποιος να βγει και πιο δυνατός, μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και της στροφής προς νέες αγορές” είπε ο υφυπουργός.

Εισηγμένες

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζεται το «εσωτερικό» παιχνίδι Τι ζήτησε ο Καλλιτσάντσης από τους μετόχους – Οι θέσεις της REGGEBORGH

(update) «Σκακιέρα» θυμίζει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τις διαφορετικές πλευρές να προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης που θα κρίνει το μέλλον.

Τουρισμός

«Ριμπάουντ» του τουρισμού και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας «βλέπουν» οι αναλυτές

Αισιόδοξοι εμφανίζονται αναλυτές και οικονομολόγοι για ένα σημαντικό «comeback» του τουρισμού από αυτό το καλοκαίρι. Η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία, όπως εκτιμούν, θα πρωταγωνιστήσουν μόλις…

Οικονομία

Επιδεινώθηκε το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου

Στα 10,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020 από 2,1 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Global News

Σήμερα η ορκωμοσία Μπάιντεν, που γίνεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – Οι επιλογές του για τη στελέχωση της κυβέρνησης

Ο Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει την Τετάρτη τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το…

Διεθνής Οικονομία

Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,2% κατέγραψε η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων

Ετήσια αύξηση 6,2% στα 999,98 δισεκατομμύρια γουάν κατέγραψαν οι εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) στην ηπειρωτική Κίνα το 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Επιχειρήσεις

Το 71ο κατάστημά της σε Ελλάδα και Κύπρο άνοιξε η ΚΑΥΚΑΣ

Ο νέος χρόνος βρίσκει την ΚΑΥΚΑΣ με ένα ακόμη νέο σημείο πώλησης, το 69ο στην Ελλάδα και το 71ο συνολικά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ενέργεια

Deloitte: Νησί «πρότυπο» παγκοσμίως μπορεί να αναδειχθεί η Αστυπάλαια

Η μελέτη που διενεργήθηκε για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης «Αστυπάλαια 4.0» φιλοδοξεί να αποδείξει ότι ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου μπορεί να αναδειχθεί ως ένα νησί «πρότυπο» παγκοσμίως.

Επιχειρήσεις

«Ένα δώρο για το καλό» που στήριξε έμπρακτα περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις εστίασης σε όλη τη χώρα

Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση είχε η πρωτοβουλία «Ένα δώρο για το καλό», που σχεδίασε και υλοποίησε για όλο τον Δεκέμβριο η Edenred για την υποστήριξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων εστίασης που πλήττονται από…

Νέες Τεχνολογίες

Η πανδημία έδωσε επιπλέον ώθηση στις συναλλαγές, την εκπαίδευση και το παιχνίδι μέσω διαδικτύου – Εκτόξευση των social media

Ως επιταχυντής μιας σειράς ψηφιακών τάσεων, που ήδη βρισκόταν σε άνοδο, λειτουργεί – και – στην Ελλάδα η πανδημία του COVID-19, με το Ιnternet να αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι πολίτες στην…

Διαβάστε επίσης »