Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν, για τον 33χρονο πιλότο που ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, την εκτίμηση πως είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων γιατί η στάση του δείχνει πως «παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές».
Με δυο βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν η πρώτη ισόβια κάθειρξη και η δεύτερη κάθειρξη έως και 10 χρόνια, καθώς και επιμέρους πλημμεληματικού τύπου αδικήματα βαρύνεται πλέον ο 33χρονος. Ο εισαγγελέας αξιολόγησε την δικογραφία ώστε να εκδοθεί το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, πιθανόν, το μεσημέρι.
Δίωξη για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.
Τα κακουργήματα είναι:
-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
-Κακοποίηση ζώου (που με βάση την πρόσφατη τροποποίηση επισύρει ποινή κάθειρξη έως 10 χρόνια)
Τα πλημμελήματα είναι:
ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.
Ύποπτος φυγής
Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:
– ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
Ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολαιν β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.
Πώς έφτασε στην ομολογία
Ο 33χρονος πιλότος τα έστησε όλα μόνο τους και πως δεν υπήρχε κανένας συνεργός στο έγκλημα. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κατάφερε ακόμη και να δεθεί μόνος του ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να έκανε λόγο για συχνούς καυγάδες με την Κάρολαϊν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα έψαχνε στο διαδίκτυο σπίτι ή ξενοδοχείο για να φύγει από τα Γλυκά Νερά ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ φάνηκε ότι στις 00.00 το βράδυ υπήρξε μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη «stupid» στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Καρολάιν, με την αστυνομία να διερευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.
Το κρίσιμο «κενό» από την στιγμή που αφαιρέθηκαν οι κάρτες μνήμης από τις κάμερες του σπιτιού, η δραστηριότητα του κινητού του πιλότου και όσα έδειξε το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν αποτέλεσαν τα νέα δεδομένα που ανέτρεψαν την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προέκυψε μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του είχε δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.
Ομολόγησε ο 33χρονος τη δολοφονία της Καρολάιν – Τι προηγήθηκε
Οι αστυνομικοί μετά τα νεότερα στοιχεία δεν αντιμετώπιζαν πλέον τον 33χρονο ως βασικό μάρτυρα αλλά ως ένα από τα βασικά πρόσωπα που σχετίζονται με τη δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.
Ο 32χρονος δεν είχε καταφέρει να πείσει τους αστυνομικούς και να δώσει εξηγήσεις γύρω από τα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν καθώς οι αξιωματικοί ζητούσαν από τον πιλότο να αφηγηθεί εκ νέου τι ακριβώς συνέβη στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Φονικό στα Γλυκά Νερά – Τι λένε οι Εισαγγελείς – Δεν έχει αναστολές, είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος

Διαβάστε επίσης »