Ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που δολοφόνησε την σύζυγό του στα Γλυκά Νερά πέρασε το βράδυ της Παρασκευής στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και την προθεσμία που πήρε προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη, ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια του 7ου ορόφου.
Σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα της κράτησης του όπου διανυκτέρευσε σε ειδικό χώρο στα γραφεία του 11ου ορόφου του Ανθρωποκτονιών και παρακολουθούνταν από δύο ψυχολόγους, οι αξιωματικοί αποφάσισαν πως έπρεπε να κατέβει στον 7ο όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη.
O ίδιος είναι μόνος του σε κελί και φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό.
Σύμφωνα και με τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη ο κατηγορούμενος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή η ενέργεια δεν ήταν προσχεδιασμένη και δεν υπήρχε κίνητρο.
Ο κ. Παπαϊωαννίδης, επισκέφθηκε χθες αργά το βράδυ τον εντολέα του, παρέμεινε για περίπου μισή ώρα μαζί του και συζήτησαν για την υπερασπιστική γραμμή. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο 32χρονος αποδίδει την πράξη του στη συμπεριφορά της συζύγου ενώ αυτή τη φορά δεν τον παρακολουθούσαν ψυχολόγοι.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθως ο πιλότος, λόγω της ιδιότητας του περνούσε κάθε 3 μήνες από ψυχομετρικά τεστ.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Φονικό στα Γλυκά Νερά – Δεν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση ο συζυγοκτόνος

Διαβάστε επίσης »