Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές με γνώση της υπόθεσης, οι οποίες μίλησαν στον σταθμό ΣΚΑΪ, μπορεί οι αξιωματικοί να αντιλήφθηκαν «προβληματικές περιοχές» σε αυτά που υποστήριζε ο πιλότος, αλλά αδυνατούσαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξέταση του, καθώς έλειπαν τα στοιχεία εκείνα που θα επιβεβαίωναν την εμπλοκή του.
Eίχαμε ενδείξεις από την πρώτη στιγμή αλλά ήταν όλα υπό διερεύνηση εξηγούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση, στο ερώτημα του Skai γιατί χρειάστηκαν 37 ημέρες για να πέσει η αυλαία στο «θέατρο» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν.
Όλες αυτές τις ημέρες, όπως αναφέρουν, προσπαθούσαν μέσω των στοιχείων να τεκμηριώσουν αν τελικά ήταν «ορατοί» ή «αόρατοι» οι ληστές που επικαλείτο αρχικά ο 33χρονος.
Σημειώνουν δε πως ναι μεν αντιλήφθηκαν «προβληματικές περιοχές» σε αυτά που υποστήριζε ο πιλότος, όμως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξέταση του ελλείψει στοιχείων που να επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του.
Είχαν να αντιμετωπίσουν, όπως υπογραμμίζουν, έναν άνδρα που μόλις είχε «χάσει» την σύζυγό του και έπρεπε να στηρίξει το παιδί τους που άφησαν ορφανό οι «αόρατοι κακοποιοί» που είχε εφεύρει.
Ήταν διττό το ερώτημα, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αν δεν ήταν οι ληστές, θα ήταν σίγουρα ο Μπάμπης. Οπότε έπρεπε αρχικά να αποκλειστεί η ληστεία. Όταν τα δεδομένα απέκλειαν το σενάριο του πιλότου, τότε αυτομάτως μπήκε ο ίδιος στο κάδρο των ερευνών.
«Νωρίτερα δεν μπορούσαμε να εξετάσουμε τον Μπάμπη για λόγους στρατηγικής» τονίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Φονικό στα Γλυκά Νερά

Διαβάστε επίσης »