Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021


Χρήμα

Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη και κλοπή κρυπτονομισμάτων και χρηματικού ποσού

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 16:20

Δικογραφία τακτικής δικαιοδοσίας σε βάρος δύο Μαροκινών για υπόθεση διαδικτυακής απάτης, παραβίασης ψηφιακού πορτοφολιού και κλοπής κρυπτονομισμάτων, καθώς και χρηματικού ποσού, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης που, όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, είναι τεχνικά πολύπλοκη, ξεκίνησε μετά από καταγγελία Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την προσωπική του θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπέκλεψαν τα διαπιστευτήρια εισόδου και εισήλθαν στον λογαριασμό- ψηφιακό πορτοφόλι του, αφαιρώντας ψηφιακά νομίσματα (κρυπτονομίσματα) και χρηματικό ποσό αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε άλλα ψηφιακά πορτοφόλια.

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλήματος της Europol (EC3) και άλλες αστυνομικές Αρχές, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών, κατοίκων εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο εντοπισμός του τελικού προορισμού των κρυπτονομισμάτων και η εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, έγιναν με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, με το οποίο ιχνηλατήθηκε η ροή των ψηφιακών νομισμάτων και πραγματοποιήθηκε σε βάθος ανάλυση των συναλλαγών που πραγματοποίησαν.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι στα ψηφιακά πορτοφόλια που διατηρούν οι δράστες, έχουν εκταμιευθεί κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε συνεργασία με τη Europol και άλλες αστυνομικές Αρχές.

Χρήμα

Ρυθμιστικό πλαίσιο για το bitcoin, ώστε να αποτραπούν παράνομες πρακτικές ζήτησε η Λαγκάρντ

Την εποπτεία του bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο ζήτησε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι το κρυπτονόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες…

Χρήμα

Bitcoin: Εξαϋλώθηκαν 170 δισ. δολάρια από τις διήμερες απώλειές του/ Φόβοι για ντόμινο

Το συνταρακτικό ράλι του bitcoin πήρε ακόμη μία απρόσμενη τροπή τη Δευτέρα καθώς η χειρότερη διήμερη πτώση της αξίας του ψηφιακού νομίσματος από τον Μάρτιο πυροδότησε ανησυχίες ότι η ραγδαία άνοδος…

Χρήμα

Bitcoin: Μετά την ξέφρενη άνοδο ήρθε η μεγαλύτερη πτώση εδώ και μήνες να «ταράξει» τους επενδυτές

Η ραγδαία άνοδος του bitcoin έλαβε τέλος, τουλάχιστον προς το παρόν, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να χάνει εχθές και σήμερα κοντά στο 20% της αξίας του.

Χρήμα

Ασταμάτητη η άνοδος του bitcoin – Ξεπέρασε τις 41.000 δολάρια

Το bitcoin συνεχίζει με «πατημένο το γκάζι» την ξέφρενη πορεία του, ανεβάζοντας συνεχώς το ιστορικό υψηλό του. Σήμερα έσπασε και το φράγμα των 40.000 δολαρίων.

Χρήμα

Bitcoin, η εντυπωσιακή διαδρομή ενός ψηφιακού νομίσματος

Στο έργο του «Ηθικά Νικομάχεια» ο Αριστοτέλης δίνει πρώτος την ακριβή ετυμολογία της λέξης «νόμισμα» (κατ΄ επέκτασιν «χρήμα»). Προέρχεται, λέει, από τη λέξη «νόμος». Γεννήθηκε κατά συνθήκη, ως μορφή ανταλλάγματος, που δημιούργησε η ανάγκη. Ως εκ…

Χρήμα

Στο ύψος – ρεκόρ των 28.600 δολαρίων αυξήθηκε η τιμή του bitcoin

Το bitcoin σημείωσε σήμερα νέο ρεκόρ, με την τιμή του να ανέρχεται στα 28.599,99 δολάρια και τα κέρδη του να υπερβαίνουν το 295% φέτος, εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος από μεγαλύτερους επενδυτές.

Χρήμα

Bitcoin: Ασταμάτητο το ράλι, ξεπέρασε τις 28.000$/Οι 5 κρίσιμες προβλέψεις για το 2021

Το 2020 ήταν από όλες τις απόψεις μια «τρελή» χρονιά για όποιον επένδυσε στην αγορά του bitcoin. Ο τελευταίος μεγάλος «σταθμός» για τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων ήταν η μέρα του φετινού…

Χρήμα

Με πατημένο γκάζι συνεχίζει το Bitcoin – Ξεπέρασε και τις 23.000

Στο νέο ιστορικό υψηλό των 23.000 δολαρίων έφτασε το πρωί της Πέμπτης η ισοτιμία του Bitcoin, το οποίο αναδεικνύεται φέτος σε ελκυστική επένδυση για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

Χρήμα

Για πρώτη φορά πάνω από τις 20.000 δολάριο το bitcoin

Ιστορία συνεχίζει να γράφει το κρυπτονόμισμα bitcoin φτάνοντας σήμερα, σχεδόν 12 χρόνια μετά την ίδρυσή του, να ισοδυναμεί με 20.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης »