Η ΕΒU ζήτησε από την αποστολή της Λευκορωσίας να τροποποιήσει το τραγούδι της, καθώς «θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού», αλλιώς θα προχωρήσει σε αποκλεισμό της χώρας από το διαγωνισμό.

Εurovision: Η EBU απειλεί

Η ΕΒU αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της

«Στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας για όλα τα τραγούδια που υποβάλλονται στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (ESC), η EBU εξέτασε προσεκτικά το τραγούδι της Λευκορωσίας, “Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You)” από τους Galasy ZMesta για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του διαγωνισμού. Συνήχθη το συμπέρασμα ότι το τραγούδι θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού. Επιπλέον, οι πρόσφατες αντιδράσεις στην προτεινόμενη συμμετοχή κινδυνεύουν να ανατρέψουν τη φήμη της ESC».

«Έχουμε γράψει στον τηλεοπτικό οργανισμό BTRC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, για να τους ενημερώσουμε ότι το τραγούδι, στην παρούσα μορφή του, δεν είναι προς το παρόν κατάλληλο για τον διαγωνισμό. Επιπλέον, ζητήσαμε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποβάλουν μια τροποποιημένη έκδοση ή ένα νέο τραγούδι, το οποίο συμμορφώνεται με τους κανόνες της ESC. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να αποκλειστεί από τον φετινό διαγωνισμό».

Διαβάστε επίσης »