Δημοσιεύθηκε: 2 Ιουνίου 2021 23:00

Εύη Καμπιτσιούλη : Τα εμβόλια είναι ο μόνος δρόμος

Εύη Καμπιτσιούλη : Τα

«Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι απειροελάχιστες. Είναι σαν να βγεις στο δρόμο και να σε χτυπήσει ένα κεραμίδι στο κεφάλι».

Η Εύη Καμπιτσιούλη, η νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε πρώτη στην Ελλάδα μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη σημασία του εμβολιασμού και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους ακόμη και σήμερα, εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

«Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι είμαστε σε μία πολύ καλή φάση όσον αφορά το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Οι νεότερες γενιές σπεύδουν να εμβολιαστούν και αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα, ότι μάλλον θα ξεπλέξουμε με την πανδημία σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται επειδή ακριβώς δεν εμβολιάζονται».

«Γεγονός είναι ότι βλέπουμε σε νοσοκομεία να νοσούν άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και θεωρώ ότι η όποια επιφυλακτικότητα υπήρχε στην αρχή δεν θα πρέπει να υπάρχει. Τα εμβόλια είναι η μόνη ευκαιρία, η μόνη ελπίδα, ο μόνος δρόμος», τόνισε.

Ερωτηθείσα για το εάν γυρνώντας το χρόνο πίσω θα εμβολιαζόταν πάλι πρώτη, απάντησε: «Θα το έκανα πάλι. Έχω μάθει ως υγειονομικός να είμαι στρατιώτης. Οφείλω να προστατεύω τον εαυτό μου και τους ασθενείς μου. Αυτό ήταν που με ώθησε στις 27 Δεκέμβρη, χωρίς γνώση τότε, να εμβολιαστώ πρώτη. Οι παρενέργειες είναι τόσο μικρές και λίγες. Είναι σαν να βγω έξω και ένα κεραμίδι να με χτυπήσει».

Θα έλεγα σε όλους: Αντιλαμβάνομαι την όποια επιφυλακτικότητα. Δεν θέλω να είμαι αφοριστική. Θα έλεγα ότι αν μπορούσαν να βρεθούν σε μία εφημερία του νοσοκομείου, να βιώσουν τη μοναξιά, θα καταλάβαιναν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο.  Χθες μιλούσα με το γιο μίας ασθενούς. Είχε να δει τη μητέρα του 25 ημέρες, επειδή αρρώστησε με κορονοϊό. Έκλαιγε.

Για την σημερινή εικόνα στα νοσοκομεία, η κυρία Καμπιτσιούλη τόνισε ότι τις τελευταίες εφημερίες έχει εμφανιστεί μια μικρή αποκλιμάκωση.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των συναδέλφων της τον συσχέτισε με τη ιδιοσυγκρασία τους και την στάση τους απέναντι στην κατάσταση.

Μίλησε και για τους συναδέλφους της που δεν εμβολιάζονται, λέγοντας ότι δεν θέλει να στέκεται σε αυτούς, «γιατί έχει να κάνει με την κουλτούρα τους και το επίπεδο εκπαίδευσής τους. «Είναι αλλιώς να δουλεύεις στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και αλλιώς σε κέντρο Υγείας. Χθες μας ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ότι 97,5% του προσωπικού του Ευαγγελισμού είναι εμβολιασμένο» είπε.

  • #News
  • #εμβόλια
  • #Εύη Καμπιτσιούλη

Διαβάστε επίσης »