Ο φετινός Αύγουστος θα είναι διαφορετικός με τον κορονοϊό να σαρώνει την Ελλάδα και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών να σημάνουν κόκκινο συναγερμό σε επιστήμονες και κυβέρνηση. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα με τις… μάσκες να γίνονται το απαραίτητο αξεσουάρ για αυτό το περίεργο καλοκαίρι.

 

Έρχεται δεύτερο κύμα κορονοϊού-Κόκκινος συναγερμός στην χώρα μας

 

  • Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι λοιμωξιολόγοι σε συνεντεύξεις που έδιναν τόνιζαν ότι το μέτρο της μάσκας θα πρέπει να γενικευτεί μιας και εκφράζονταν φόβοι για… δεύτερο κύμα κορονοϊού. Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις αρχές του Ιούλη εξέφρασε το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο.

 

 

 

Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού. Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdowns στα νησιά. Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;, δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι τα 50 κρούσματα της προηγούμενης μέρας χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια.

Δύο μέρες μετά, στις 12 Ιουλίου ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κορονοϊού ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα φαινόμενα τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια.

 

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »