Με πληροφορίες από: Labor Notes

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εργαστούν μετά από ένα συνάδελφο που βρέθηκε θετικός στο COVID-19.

Αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα παραγωγής στους τρεις μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μετά από εβδομάδες κλειδώματος που έκλεισαν τις εγκαταστάσεις.

Οι βάρδιες στο εργοστάσιο φορτηγών Dearborn, το οποίο παράγει το F-150, τρέχουν για δέκα ώρες. Η βάρδια, η πρώτη, διαρκεί μέχρι τις 4:30 μ.μ. και η βάρδια Β ξεκινά στις 6:00 μ.μ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να φτάσουν νωρίς για να σταθούν σε κοινωνικά αποστασιοποιημένες γραμμές και να μπουν στο εργοστάσιο αφού ολοκληρώσουν μια έρευνα υγείας και πάρουν τη θερμοκρασία τους.

Σύμφωνα με πολλούς εργάτες στο εργοστάσιο, ένας εργαζόμενος κατά βάρδιες έφυγε από την εργασία την Τρίτη και εκείνη τη νύχτα βρέθηκε θετικός για τον κορονοϊό.

Όταν έφθασαν την Τετάρτη υπάλληλοι της βάρδιας, άρχισαν να διαδίδονται φήμες για το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η Ford έστειλε την εργαζόμενη στο A-shift σπίτι στις 1:30 μ.μ. για να μπορέσουν να καθαρίσουν εγκαίρως για να ξεκινήσουμε, είπε ένας εργαζόμενος B-shift που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος από το φόβο αντιποίνων από την εταιρεία.

Οι τρεις μεγάλοι προσλαμβάνουν χιλιάδες προσωρινά εργαζόμενους εν αναμονή υψηλών ποσοστών απουσίας στις γραμμές παραγωγής. Σύμφωνα με το Detroit Free Press, η Ford έχει προσλάβει 680 προσωρινούς υπαλλήλους εκεί.

Οι νέες προσλήψεις δεν γνωρίζουν πως να αποδώσουν στις θέσεις εργασίας, έτσι η εταιρεία τους αναθέτει να εργαστούν με κάποιον άλλο για να μάθουν εν κινήσει.

Όταν εμφανίστηκε η Β-βάρδια, πολλές γραμμές ήταν μικρές, ωστόσο η επιχείρηση είχε περισσότερους προσωρινούς εργάτες, ώστε να διπλασιάσουν τις δουλειές τους, ανέφερε υπάλληλος της Dearborn Φορτηγό Plant. Αυτό σημαίνει ότι εργάζονται πλάι-πλάι, σίγουρα δεν απέχουν 1,5 μέτρο. Όλοι άρχισαν να αρνούνται να εργαστούν και η γραμμή δεν εκτελούνταν. Απειλούσαν να απολύσουν όλους όσους αρνήθηκαν. Δεν με ένοιαζε, έφυγα.

Η Ford είχε δώσει στους υπαλλήλους ένα φυλλάδιο 64 σελίδων για το νέο πρωτόκολλο. Ζητά μια ελάχιστη κοινωνική απόσταση έξι μέτρων και πρωτόκολλα καθαρισμού αν κάποιος που εργάστηκε στο εργοστάσιο τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιωθεί ότι είχε COVID-19. Πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες Β δεν ένιωσαν ότι οι 1,5 ώρες μεταξύ Α-βάρδιας και Β-βάρδιες ήταν αρκετός χρόνος για καθαρισμό.

Η επιχείρηση αλλάζει τους κανόνες καθώς φεύγουν, ανέφερε άλλος υπάλληλος. Υποτίθεται ότι θα καθάριζαν σε βάθος το εργοστάσιο αφού έστειλαν τον εργάτη στο σπίτι, αλλά δεν το έκαναν. Υποτίθεται ότι ασκούμε κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά δεν το κάνουμε.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι η υψηλή απουσία σημαίνει επίσης ότι η Ford δεν έχει θεσπίσει τα προβλεπόμενα διαλείμματα, αλλά αντιθέτως απαιτεί από όλους τους εργαζομένους να κάνουν ταυτόχρονα διάλειμμα.

Πώς πας στο μπάνιο και πλένεις τα χέρια σου ή πας στο δωμάτιο διαλείμματος και τρως όταν εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με σένα; ρώτησε ένας άλλος υπάλληλος.

Όλοι οι εργαζόμενοι που μίλησαν στο Labour Notes ανέφεραν ότι δεν έχουν λάβει καμία πληροφορία από το σωματείο τους, την United Auto Workers Local 600, σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της επιβεβαιωμένης υπόθεσης ή τις αλλαγές που θα επιφέρει η εταιρεία.

Επίσης, υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο εργοστάσιο τη Ford στο South Side του Σικάγου, το οποίο παράγει την Ford Explorer, την Lincoln Aviator και την Ford Interceptor. Ο Scott Houldieson, ειδικευμένος επαγγελματίας, μίλησε στο CNN αυτή την εβδομάδα για το πως η εξάρτηση τη Ford από τους έκτακτου εργαζομένους θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Πρέπει να επιβραδύνουμε την ταχύτητα της γραμμής παραγωγής, καθώς όταν οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αυτές τις εργασίες δεν βρίσκονται σε αυτές τις εργασίες, εάν έχεις τη γραμμή σε πλήρη ταχύτητα, τότε καταλήγεις να πρέπει να διπλασιάσεις τις εργασίες, ανέφερε ο Χουλντίστον CNN. Αυτό φέρνει τους ανθρώπους σε στενότερη επαφή μεταξύ τους και αποτελεί παραβίαση του κανόνα των 1,5 μέτρων, ο οποίος είναι αρκετά δύσκολο να επιβληθεί όταν οι εργαζόμενοι εργάζονται στην κανονική τους δουλειά στη γραμμή συναρμολόγησης.

Από την Guernica
Από την Guernica

Η επικαιρότητα στο Twitter:
10DECO Interior | Διακόσμηση
📌 Το χρώμα του 2019 - ΔΕΙΤΕ:
SKAI.gr
ΕΛΑΣ: Συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραξαν περισσότερες από 10 κλοπές στα Μέγαρα
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΓΝΩΣΗ -ΑΛΗΘΕΙΑ-AΦΥΠΝΗΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Vassilis Ypsilantis
Ομιλία μου στη συζήτηση & ψήφιση του νομοσχεδίου «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου & των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου»
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΓΝΩΣΗ -ΑΛΗΘΕΙΑ-AΦΥΠΝΗΣΗ
ΝΑΚΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΓΝΩΣΗ -ΑΛΗΘΕΙΑ-AΦΥΠΝΗΣΗ
ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΥΔΟΣ, ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΓΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΒΙΟ ΣΟΥ!!!
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΓΝΩΣΗ -ΑΛΗΘΕΙΑ-AΦΥΠΝΗΣΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Michael Karamanos
Η Επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στο Ιόνιο έγινε με το ΚΚΕ να δηλώνει παρών..!
Nea Moudania Blog
Δήλωση-σοκ από τον Μπουντούρη : «Δεν υπάρχει βιασμός της Μπεκατώρου, άνοιξε την πόρτα μόνη της και μπήκε».
ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΓΝΩΣΗ -ΑΛΗΘΕΙΑ-AΦΥΠΝΗΣΗ
ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΜΗΛΟ

The President GR
Τζ.Πάιατ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει ισχυρή δέσμευση στη συμμαχία με την Ελλάδα
Emmanouel Alexis
RemoteWorking: Ανάπτυξη εν μέσω COVID-19 και οι κίνδυνοι που υπάρχουν | Capital
-SecureRemoteAccess
SKAI.gr
Ρεκόρ αύξησης (+171%) των ηλεκτρονικών αγορών το α΄ εξάμηνο του 2020
EKO SCIENTISTS UK - Ε.Κ.Ο. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΒ
Μια ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας: Η με την ψήφιση του νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
NEMESISHD.GR


ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ: Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το ΝΑΤΟ

Δείτε την είδηση εδώ:

Διαβάστε επίσης »