Απομένει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμοί ραντεβού – Όλες οι λίστες των ΑΜΚΑ έχουν φορτωθεί στο σύστημα

Η πλατφόρμα προγραμματισμού εμβολιασμού θα ξεκινήσει σταδιακά να «ανοίγει» –για όλα τα εμβόλια– για την ηλικιακή ομάδα των 35-39 ετών από το πρωί της Τετάρτης.

«Εκτιμούμε ότι η πλατφόρμα θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία στο διάστημα από τις 8:00 έως τις 10:30» αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο iefimerida.gr.

Επιχείρηση Ελευθερία: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα ραντεβού για τους 35-39

Σπεύδουν οι 40-44: 364.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή κλείσει εμβόλιο

Μέχρι αυτή την ώρα, 364.000 άνθρωποι, από την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών, είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Το πρωί της Τρίτης ο αριθμός αυτός ήταν 356.100, κάτι που δείχνει την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι προγραμματισμοί ραντεβού ή οι εμβολιασμοί.

Από την ομάδα 40-44 πάνω από 150.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού από την Παρασκευή. Η επίδοση αυτή χαρακτηρίζεται ως καλή -με ορισμένους ειδικούς και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν ότι θα περίμεναν ακόμα πιο υψηλούς αριθμούς. Ενα πρόβλημα που έχει αρχίσει να παρατηρείται είναι ότι αρκετοί πολίτες ήδη προγραμματίζουν τις διακοπές τους, με συνέπεια η δεύτερη δόση του εμβολιασμού να συμπίπτει με αυτό το διάστημα.

Διαβάστε επίσης »