τις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την επίθεση στην Ιωάννα με βιτριόλι, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η 36χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με το υπ’αριθμ 1510/2021 βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί στο ΜΟΔ Αθηνών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και όχι αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως είχε διατυπώσει η δίκη της πλευρά.
Τόσο το δικαστικό συμβούλιο, όσο και ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης περιέγραψε στην 12 σελίδων πρόταση του, την οποία αποκάλυψε το Newsbomb.gr την «αμετακίνητη βούληση φόνευσης της αντιζήλου της», τον ανθρωποκτόνο δόλο» και «την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου».

Την βεβαιότητά σχετικά με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει η επίθεση αυτή στην Ιωάννα, είδε και το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σημειώνοντας ότι «από την πλήξη της με το εξαιρετικά επικίνδυνο ως άνω καυστικό υγρό, ενόψει της ποσότητας που δέχθηκε και της πυκνότητας της σύστασης του η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία της σοβαρής έκθεσής της στη διαβρωτική των ιστών δράση του. Ο ανθρωποκτόνος δόλος -κατά τον εισαγγελέα- συνάγεται :

α] από το μέσο της επίθεσης, ήτοι καυστική χημική ουσία μεγάλης επικινδυνότητας
β] από τη σοβαρή ποσότητα αυτής που έριψε κατά της παθούσας και την μεγάλη πυκνότητα της σύστασής της, που την καθιστούσε επαρκή για τη θανάτωση της τελευταίας σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής της
γ] από την εγγύτητα και την ορμή της εκδήλωσης της επίθεσής της
δ] από τα ζωτικά σημεία του σώματος του θύματος στα οποίο το έπληξε (στοματική κοιλότητα, αναπνευστικές οδοί, οφθαλμοί, πρόσωπο) και
ε] από την τελικώς επελθούσα βλάβη σε καίρια όργανα αυτού.Μάλιστα, από τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης συνάγεται και το στοιχείο της ήρεμης ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε κατά την επίθεση σε βάρος του θύματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νούλης, αυτό γίνεται εμφανές «από τη μεθοδική εξύφανση και την υπολογισμένη εκτέλεση του όλου εγκληματικού της σχεδίου αλλά και των κινήτρων εκδήλωσής του (εχθροπάθεια και εκδικητική διάθεση λόγω προφανούς ερωτικής αντιζηλίας)». Παρά τον ισχυρισμό της κατά την συμπληρωματική της απολογία ότι σκοπός της ήταν μόνον η πρόκληση σωματικών βλαβών στην παθούσα και όχι η φόνευσή της, «ο ισχυρισμός της αυτός είναι παντελώς αβάσιμος και έωλος, καθόσον τα στοιχεία θεμελίωσης του ανθρωποκτόνου δόλου της επιφέρουν την ανενδοίαστη κατάρριψη του».

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »