Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «TLive» στον ALPHA.
«Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη», είπε αρχικά ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους». Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την ημέρα που έμελλε να της αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι επιλέχθηκαν οι ένορκοι στη δίκη – Το προνόμιο που χρησιμοποίησε η υπεράσπιση

Διαβάστε επίσης »