Την κλήση δύο προσώπων που μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικές πτυχές του εγκληματικού σχεδίου της 36χρονης Έφης Κακαρατζούλα εναντίον της Ιωάννας ή ακόμη και το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξη της, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ένας εκ των νομικών παραστατών του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Η πλευρά της Ιωάννας πιστεύει πως η κατηγορούμενη είχε «βοήθεια» τόσο κατά το διάστημα που οργάνωνε την επίθεση με το βιτριόλι όσο και στη συνέχεια.

Επίθεση με Βιτριόλι –

Το ένα πρόσωπο είναι η γυναίκα την οποία η δράστιδα φαίνεται να καλεί πριν την ημέρα που επιτέθηκε στην Ιωάννα, την ίδια ημέρα αλλά και την επόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω γυναίκα ήταν φίλη με την δράστιδα και μέσω αυτής η κατηγορούμενη γνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» για την πολιτική αγωγή. Πρόκειται για τον 36χρονο άνδρα από τον οποίο ζητούσε η δράστιδα να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον 40χρονο, φερόμενο ως «μήλον της έριδος».

Όπως ο ίδιος δηλώνει μέσω του νομικού του παραστάτη Αλέξανδρου Κούκιου στην «Realnews», η κατηγορούμενη προσπάθησε να τον «χρησιμοποιήσει» για να φέρει εις πέρας το εγκληματικό της σχέδιο που πήρε «σάρκα και οστά» την 20η Μαίου του 2020 όταν έλουσε με βιτριόλι την 37χρονη κοπέλα. Αυτός όμως ουδέποτε τη βοήθησε. Αποκαλύπτει δε πως η δράστιδα μία ημέρα πριν την επίθεση τον κάλεσε στις 5 τα ξημερώματα και του ζήτησε να πει ότι ήταν μαζί. Πρόκειται για την ημέρα, που σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορούμενη είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στο θύμα της όμως δεν τα κατάφερε καθώς δεν πρόλαβε την κοπέλα.

Ο 36χρονος παραδέχεται ωστόσο ότι η δράστιδα τον πίεζε να παρακολουθήσει τον 40χρονο άνδρα και την Ιωάννα αλλά ποτέ δεν το έκανε. Όπως επίσης ότι τον ρωτούσε το πώς θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι. Σύμφωνα με τον κ. Κούκιο, ο εντολέας του ελέγχθηκε από τις Αρχές και δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος του ενώ εφόσον κληθεί από το Δικαστήριο θα προσέλθει να καταθέσει.
«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξή του, συμμετοχή του ή συνέργειά του σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα. Συνεργάστηκε εναργώς με τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου έλαβε χώρα λεπτομερής έρευνα προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα διεξήχθη έρευνα στην οικία του, στην οικογενειακή επιχείρηση, κατασχέθηκαν δε τα δύο κινητά τηλέφωνά του καθώς και ο προσωπικός φορητός υπολογιστής του. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανευρεθεί ουδέν στοιχείο που να αποδεικνύει ή έστω να ενδεικνύει τη συμμετοχή του στην εγκληματική πράξη της κατηγορουμένης, ο ίδιος δε πιστεύει ακράδαντα, πως παντελώς ακουσίως, εκείνη τον ενέπλεξε στην υπόθεση, εξαιτίας των εμμονών της με τον 40χρονο και των σπασμωδικών κινήσεων και σκέψεων που έκανε λόγω της εμμονής της αυτής.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »