Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχτηκαν, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων με καρκίνο», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Αγλ. Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας, η επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της «Ελπίδας», Αφροδίτη Δωρίτη – Πλακιωτάκη και η γ.γ. του Σωματείου «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας», Ινώ Κωνσταντοπούλου.

   Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Πατριάρχης πραγματοποίησε δέηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους, στην εκκλησία της Αγίας ‘Αννης που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της μονάδας.

   «Η παρουσία σας σημαίνει τόσα πολλά για όλους μας, μα κυρίως για τους μικρούς μας ασθενείς και τους γονείς τους. Αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου μας, καθώς με την ευλογία σας μεταδίδετε ελπίδα και αγάπη, απαλύνοντας τον πόνο και την αγωνία παιδιών και γονιών. Η δέηση που μόλις πραγματοποιήσατε στο εκκλησάκι της Αγίας ‘Αννης, ζέστανε τις καρδιές και τις ψυχές μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στον παιδικό καρκίνο και σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους των παιδιών, των γονιών, του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού. Υποκλινόμαστε με βαθύτατο σεβασμό μπροστά στη μεγάλη σας ευαισθησία και στο θεάρεστο και πολυδιάστατο έργο σας. Είστε μια κορυφαία προσωπικότητα, με παγκόσμια ακτινοβολία και αποτελείτε τον οικουμενικό θεματοφύλακα της ορθόδοξης πίστης μας, φροντίζοντας μέσα από τις πράξεις και τα λόγια σας να φτάσουν στα πέρατα της γης τα διδάγματα της Εκκλησίας μας για αγάπη, ταπεινότητα, αλληλεγγύη και συναδέλφωση», τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της.

   Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε το έργο της ογκολογικής μονάδας, και προσωπικά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, μιλώντας για τη δύναμη της αγάπης αλλά και της επιστήμης. «Σας συγχαίρουμε για την ανεκτίμητη προσφορά σας στα παιδιά και τη στήριξη των γονιών τους. Η αγάπη είναι η ύψιστη αλήθεια της ζωής μας, η δύναμη η οποία υπερβαίνει το ανθρώπινο μέτρο και βιώνεται πάντα ως χάρη και δώρο. Όπου υπάρχει αγάπη, όπως στον ιερό αυτό τόπο και στις καρδιές όλων όσοι εργάζονται εδώ, τα πάντα ευωδιάζουν ελπίδα και ανάσταση και είναι παρών ο Θεός της αγάπης. Η αγάπη ανατρέπει όλα τα δήθεν αυτονόητα, κατεργάζεται θαύματα. Μεγάλη δύναμη είναι και η επιστήμη που θεραπεύει ασθένειες και σώζει ζωές και χαρίζει υγεία. Όταν ασκείται με σεβασμό στον άνθρωπο, η επιστήμη είναι ευλογία Θεού. Η συνύπαρξη αγάπης και επιστημονικής γνώσεως δημιουργεί ελπίδες για ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία. Σας συγχαίρω για όλα όσα κάνετε, κυρία Βαρδινογιάννη, Αξίως και δικαίως έχετε παγκόσμια αναγνώριση και σεβασμό», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

   Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κορυφώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Σωματεία «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», το οποίο προβλέπει τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφενός στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, αφετέρου στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από την ανάγκη αύξησης του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Make Greece Compatible» του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

   Το μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων με καρκίνο» και η επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Απόδημου Ελληνισμού της «Ελπίδας». Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμή στήριξή του, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το «Χρυσό Στεφάνι της Ελπίδας» και το «’Αγαλμα της Ελπίδας» με τη μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί, ενώ από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσφερε στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη συμβολικό αναμνηστικό για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Ο Παναγιώτατος τοποθέτησε τέλος το Αστέρι με το όνομά του στον «Τοίχο των Αστεριών της Ελπίδας», με την ευχή το αστέρι αυτό να φωτίζει και να ευλογεί γονείς και παιδιά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης »