Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Κουτραφούρης και τα μέλη Παντελής Νικολαράκης και Σπύρος Κατσαρέας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Δημήτρης Καλοφωλιάς.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του. Τη στελέχωση αναμένεται να διευκολύνει η νέα νομοθεσία (που προβλέπει δημιουργία Μητρώου Μηχανικών μέσω της ΕΕΤΑΑ) και δίνει την δυνατότητα στους δήμους να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις με μηχανικούς για παρακολούθηση έργων και σύνταξη μελετών.

Επίσης, οι υπηρεσίες θα ενισχυθούν και μέσω της Κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για θέματα που προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης όπως η εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης σε συνολική έκταση 6.000 στρ. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην προώθηση της οριοθέτησης οικισμών, όπως οι οικισμοί Χράνων και Αρχαίας Μεσσήνης, θέμα που ο Δήμαρχος έχει ήδη συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη. Ακολούθως, ζήτησε τη συμβολή των εκπροσώπων του ΤΕΕ στην προώθηση προτάσεων για επίσπευση διαδικασιών που ταλανίζονται από τη γραφειοκρατία.

Και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ της τακτικής συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικά ζητήματα που δίνουν λύσεις και προωθούν αναπτυξιακές δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον πρώτο λόγο στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης

Πληροροφρίες από kede

Η επικαιρότητα στο Twitter:
xronosgr
Δεν φαίνεται πως θα ρίξουν νερό στο κρασί τους ούτε το 2021, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας.

@onter_moumin

Δομή Απασχόλησης & Σ
211 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα (19-01-2021)


Αθανάσιος Μπέλτσος
Αθανάσιος Μπέλτσος
elenasagiadinou
Κορωνοϊός και εμβολιασμοί: 65 Κέντρα Υγείας από σήμερα προστίθενται στις διαθέσιμες εμβολιαστικές μονάδες – Σε ποιες περιοχές βρίσκονται -
Proth Selida
«Θυμάμαι μόνο αίματα στο δωμάτιο» είπε ο Νορβηγός για τη δολοφονία στα Χανιά
10DECO Interior | Διακόσμηση
📌 Κατασκεύασε τη κιβωτού του Νώε και θα ταξιδέψει στο Ισραήλ  - ΔΕΙΤΕ:
Γιάννης Μυλόπουλος
Ο και ο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται η πληγωμένη σήμερα για να σταθεί όρθια.
BankingNews.gr
Συναγερμός για τις ορφανές στην – Πότε θα ανοίξουν
SKAI.gr
ΑΜΚΑ: Πώς χορηγείται στους δικαιούχους της συμφωνίας για το Brexit
R.Grimes
report247.gr
Εξαδάχτυλος : Να μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα – Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες
report247.gr
Τα προσφυγικά του Καρέα μεταμορφώνονται – Σιντριβάνια, πέργκολες, μέχρι και γεωθερμικά συστήματα
report247.gr
Κύπρος : Τσουνάμι καταγγελιών σεξουαλικής βίας από αθλήτριες
report247.gr
Πέντε ανήλικοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αυλώνα
Διαβάστε επίσης »