Στον Έβρο βρίσκεται εκτάκτως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να επιθεωρήσει σημεία της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.

Ο Υπουργός βρέθηκε στην περιοχή με ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μετέβη αρχικά στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές όπου είχε ενημέρωση από την τοπική αστυνομική και στρατιωτική ηγεσία. Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τον Υπουργό είναι οι νέες προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να διευκολύνει τους διακινητές να προωθούν παράνομα μετανάστες στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο νότιο τμήμα, στην περιοχή του Τυχερού, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τα απανωτά επεισόδια με πυροβολισμούς Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλων τόσο Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών αλλά και ανδρών της Frontex. Δεν αποκλείεται να έχει και συζητήσεις με στελέχη της Frontex από διάφορες χώρες που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους και την περασμένη Τρίτη δέχθηκαν τουρκικά πυρά.

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »