Η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ξεκίνησε από 4 Μαΐου σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις μελλοντικές εξελίξεις του ιού, οι οποίες αναμφισβήτητα θα εξαρτηθούν από τη στάση των πολιτών, στις υποδείξεις των ειδικών, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την οριστική λύση του. 

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου, οι οδηγίες προς το προσωπικό και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Επαναλειτουργία Νοσοκομείου Μυτιλήνης –

Αναφορικά με την προσέλευση από τις καθορισμένες εισόδους ( Κεντρική είσοδο επί της οδού Βοστάνη και είσοδο ΤΕΠ), θα ισχύουν τα παρακάτω:

· Θερμομετρούνται υποχρεωτικά όλοι και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

♦ Προσοχή: Αν ο ασθενής είναι εμπύρετος ή έχει σύμπτωμα αναπνευστικό (π.χ. βήχα) τότε οδηγείται στα Τ.ΕΠ όπου ενημερώνεται ο γιατρός. O νοσηλευτής ή ο γιατρός στις καθορισμένες εισόδους (Κεντρική είσοδο επί της οδού Βοστάνη και είσοδο ΤΕΠ) ερωτά όλους τους ασθενείς εάν έχουν πρόβλημα πυρετού, αναπνευστικού, βήχα κλπ.

• Δεν εισέρχεται στο χώρο κανένα αυτοκίνητο πλην των εργαζομένων, των νεφροπαθών, των ΑΜΕΑ και των μη αυτοεξυπηρετούμενων.

• Αν ο ασθενής δεν είναι περιπατητικός, ο οδηγός/συνοδός του, κατευθύνεται στην είσοδο των ΤΕΠ, ενημερώνει τους τραυματιοφορείς και απομακρύνει το όχημά του εκτός του Νοσοκομείου.

• Ο κάθε εισερχόμενος ασθενής κατέχει και φορά τη δική του μάσκα. Διαφορετικά, δεν επιτρέπεται η είσοδός του.

• Εάν ο ασθενής είναι ανήλικος, συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.

• Οι ασθενείς εισέρχονται στη συγκεκριμένη ώρα του ραντεβού τους. Αν έρθουν πιο νωρίς, παραμένουν στον αύλειο χώρο και αναμένουν να ειδοποιηθούν. Το προσωπικό στις καθορισμένες εισόδους (Κεντρική είσοδο επί της οδού Βοστάνη και είσοδο ΤΕΠ), θα διαθέτει κατάσταση των ραντεβού των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των προγραμματισμένων χειρουργείων.

Συστήνεται τα ραντεβού των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, να κλείνονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 2251021111 και 2251029800 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση panselinas@vostanio.gr, προκειμένου να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία και ο συνωστισμός.

Σε όσους ασθενείς δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ώρα για το ραντεβού τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα παραπάνω τηλέφωνα.

• Ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων ελέγχεται διαρκώς και επιβάλλεται η τήρηση των αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών κ.τ.λ.

• Όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο οφείλουν να τηρούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας.

Αναφορικά με την λειτουργία των χειρουργείων, θα ισχύουν τα παρακάτω:

• 2-3 εργάσιμες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τακτικού χειρουργείου, θα διενεργείται test covid-19 σε όλους τους ασθενείς που έχουν προγραμματιστεί μέσω της λίστας χειρουργείου. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να προσέλθει στο Νοσοκομείο για τη διεξαγωγή του test τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του χειρουργείου, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό του.

• Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή και εφόσον αυτό απαιτείται, κατόπιν έγγραφης άδειας από τον θεράποντα ιατρό.

Πηγή: lesvosnews.net

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »