Του Lee Fang για το The Intercept

Ο ιός COVID ήταν δώρο του Θεού, ξεκίνησε ο Κεν Ελντρεντ. Το βασίλειο του Θεού περνάει μέσα από μια σειρά από ένδοξες νίκες, έξυπνα μεταμφιεσμένες σε καταστροφές.

Ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, σημείωσε ο Έλντρεντ, εκατομμύρια Αμερικανοί στρέφονται στο Χριστό, η Walmart ξεπουλά τις Βίβλους, και οι διαδικτυακές εκπομπές της εκκλησίας έχουν φτάσει σε αριθμούς ρεκόρ.

Αλλά ενώ η θρησκευτικότητα αυξανόταν, υπήρξαν εμπόδια στο ξέσπασμα της νόσου. Ο Σατανάς ήταν επίσης απασχολημένος, εξήγησε ο Έλντρεντ, σημαντικος χορηγός ευαγγελικών και Ρεπουμπλικανικών σκοπών. Ο ιός έχει καταστρέψει πολλά από τα σχέδιά μας που αφορούν σε προσωπικές συναντήσεις μας με ψηφοφόρους.

Και η αύξηση των ψήφων μέσω ταχυδρομείου, πρόσθεσε ο Έλντρεντ, θα υπονόμευε τους νόμους ταυτοποίησης ψηφοφόρων, οι οποίοι αποτελούν στυλοβάτη της εκλογικής στρατηγικής του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος. Τα παιδιά του σκότους ψήφισαν πρόωρα αυτό το πακέτο CARE, παραπονέθηκε, σε μια αναφορά στα 400 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα εκλογικής βοήθειας σε πολιτείες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αρωγής για τον κορονοϊό των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από μια σύντομη προσευχή υπό την ηγεσία του Elντρεντ, στην οποία δήλωσε ότι έχουμε πλέον ανακάμψει από τον ιό και ζήτησε από το Θεό να σταματήσει τους θανάτους από κορονοϊο, η επιχείρηση της έκκλησης ξεκίνησε: Πώς οι Χριστιανοί ψηφοφόροι μπορούν να αποτελέσουν δύναμη εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η έκκληση, η οποία έλαβε χώρα στα μέσα Απριλίου, μια σε σειρά συναντήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την United in Purpose, μια ομάδα χαμηλών τόνων η οποία έχει γίνει αθόρυβα ένας εξέχων τόπος σύγκλησης για τους ηγέτες του θρησκευτικής δεξιάς. Η UIP ήταν κρίσιμη για τη σύνδεση του Τραμπ με ευαγγελικούς ηγέτες το 2016, και υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο ζωτικά όπλα στο επανεκλογικό οπλοστάσιο του Τραμπ φέτος.

Στην αρχή, η προσπάθεια μπορεί να φαίνεται σαν μια αποτυχία. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην ομάδα είναι οι ιεροκήρυκες τηλευαγγελιστές και οι ακτιβιστές κατά των ομοφυλοφίλων. Ο David Barton, ιστορικός που υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της UIP, πουλάει σετ από DVD υποστηρίζοντας ότι η Αμερική ιδρύθηκε ως ένα φονταμενταλιστικό χριστιανικό έθνος χωρίς διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Ωστόσο, η οργάνωση, οι υποστηρικτές της οποίας περιλαμβάνουν σημαντικούς συντηρητικούς χορηγούς, ιερείς και πολιτικούς λειτουργούς με δεκαετίες νίκης στις εκλογές, ενδιαφέρεται σοβαρά να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη διατήρηση του ελέγχου του Λευκού Οίκου. Το σχέδιο εκλογών της UIP για το 2020, το οποίο ονομάζει Ziklag, μια πόλη που αναφέρεται στη Βίβλο, είναι μια πολύπλευρη προσπάθεια να συνδέσει τον Τραμπ με ευαγγελικούς ηγέτες και να αυξήσει τη στήριξη μεταξύ των μειονοτικών ψηφοφόρων μέσω εκκλήσεων σε θρησκευτικά μηνύματα και εκκλησιαστική προσέγγιση.

Η UIP δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Και, ίσως το σημαντικότερο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εξόρυξη δεδομένων για να εντοπίσει εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους και να τους στοχεύσει με φθηνές διαφημίσεις στο Facebook. Η πανδημία, ανέφεραν οι ομιλητές στην κλήση, σημαίνει ότι πρέπει να εργάζονται υπερωρίες για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της ψηφοφορίας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η πρωτοφανής εκστρατεία θα κινητοποιήσει αυτό που αποκαλούν νωθρούς ευαγγελικούς και συντηρητικούς καθολικούς ψηφοφόρους, με επίκεντρο την έκκληση για θρησκευτική εγγύτητα ως τρόπο αντιστάθμισης για τη σχετική έλλειψη στήριξης του Τραμπ μεταξύ μη λευκών ψηφοφόρων. Αναμένουν να επικεντρωθούν στη μείωση της Δημοκρατικής υποστήριξης μεταξύ των Αφροαμερικανών και των παλαιότερων, θρησκευτικά ενεργών Λατίνων ψηφοφόρων ειδικότερα, καθώς τείνουν να διατηρούν πολύ πιο πολιτιστικά συντηρητικές, ευσεβείς θρησκευτικές απόψεις από τους λευκούς φιλελεύθερους.

Η UIP, αν και δεν είναι γνωστή ομάδα, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ο βασικός αγωγός που συνδέει τη θρησκευτική δεξιά με την κυβέρνηση του Τραμπ.

Αν και λίγοι Αμερικανοί γνωρίζουν για το UIP, σημείωσε η Κάθριν Στιούαρτ, συγγραφέας του The Power Worshipper, ένα νέο βιβλίο για το χριστιανικό εθνικιστικό κίνημα και την εξαγορά του από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, η οργάνωση ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τουλάχιστον κάτι για όλους ή για τους περισσότερους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Η ομάδα συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο Οικογενειακών Ερευνών, την ομάδα προβληματισμού για τις συντηρητικές αξίες της οικογένειας υπό την ηγεσία του Τόνι Πέρκινς. Το συμβούλιο περιλαμβάνει τον πρώην αντιπρόσωπο Bob McEwen, τον R-Ohio, ενεργό μέλος της θρησκευτικής δεξιάς μέσω του ρόλου του στη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής, μιας άλλης χριστιανικής συντηρητικής ομάδας.

Οι φορολογικές αποκαλύψεις δείχνουν ότι η UIP έλαβε 75.000 δολάρια από την Wellspring Committee, το ίδιο μυστηριώδες μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που χρηματοδότησε την τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια για να επανεκλέξει τον δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ένας άλλος σημαντικός χορηγός για την UIP είναι ο Στρατηγός ernon B. Lewis Jr, ο οποίος αποσύρθηκε από το στρατό για να ιδρύσει την MPRI, έναν ανάδοχο άμυνας που πωλήθηκε στην L-3 Communications, και μια άλλη εταιρεία συμβούλων άμυνας που ονομάζεται Cypress International.

Τον Ιούνιο του 2016, αφότου ο Τραμπ εξασφάλισε αποτελεσματικά την υποψηφιότητα, η UIP φιλοξένησε μια συνάντηση υψηλού προφίλ μεταξύ του τότε υποψηφίου Τραμπ και περίπου χίλιων ευαγγελικών ηγετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε την εκδήλωση για να υποσχεθεί σειρά θεμάτων κοινωνικής συντηρητικής ατζέντας, όπως άρση των πολιτικών περιορισμών στις εκκλησίες και υπόσχεση διορισμού δικαστών σύμφωνα με τις θρησκευτικές προτεραιότητες της δεξιάς.

Από την εκλογή του Τραμπ, η UIP έχει φιλοξενήσει τακτικές συναντήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να συγκαλέσει διακεκριμένους θρησκευτικούς ηγέτες και χορηγούς. Το 2017, η UIP φιλοξένησε ένα γκαλά βραβείων στο Διεθνές Ξενοδοχείο Trump που φιλοξένησε η Ginni Thomas, σύζυγος του Δικαστή Clarence Thomas. Το επόμενο έτος, ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πένες παρευρέθηκε σε δείπνο του UIP.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέλη του συγκεντρώθηκαν στο Luxe Sunset Boulevard, ένα δημοφιλές ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, για να συζητήσουν στρατηγική και να ακούσουν τον τραγουδιστή Pat Boone, ο οποίος συζήτησε πώς τα θέματα πίστης επηρεάζουν το Χόλιγουντ. Ο Τζορτζ Σέι, σημαντικός χορηγός του GOP και διευθύνων σύμβουλος της Annandale Capital, παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας, φιλοξένησε εκδηλώσεις Ziklag για μέλη της UIP.

Η UIP σχεδιάζει να επαναλάβει την εκστρατεία του 2016, η οποία ήταν αρκετά γνωστή ώστε να δημιουργήσει πρωτοσέλιδα γύρω από την ευαγγελική υποστήριξη για τον Τραμπ. Ωστόσο αυτό το έτος, επίκεντρο θα είναι η προσέγγιση των μειονοτήτων. Κατά τη διάρκεια της έκκλησης, ο Μπράιαν Μπερτς από την UIP δήλωσε ότι η ομάδα ελπίζει να φιλοξενήσει μια εκδήλωση για να συναντηθεί ο Τραμπ και να δεσμευθεί ότι θα στηρίξει τους ηγέτες της Αφροαμερικάνικης και της Λατινικής εκκλησίας.

Ο Μπερτς πρόσθεσε ότι η UIP έχει ήδη προβεί σε σειρά επιχορηγήσεων προς συνεργάτες που έχουν επικεντρωθεί σε πολιτείες-κλειδιά για να ξεκινήσουν προσπάθειες ώστε να προσελκύσουν ψηφοφόρους της μειονότητας που βασίζονται στην πίστη.

Ο Ραλφ Ρηντ, σημαντική φυσιογνωμία στην ευαγγελική προσέγγιση του Προέδρου Τζορτζ Μπους, απευθύνθηκε στην έκκληση του Απριλίου για να παρέχει μια μακροπολιτική εικόνα των επόμενων εκλογών, όπως τη χαρακτήρισε. Ο Ριντ εξήγησε προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα, συγκρίνοντας τον Τραμπ με τον Mitt Romney και υποστηρίζοντας ότι η μικρότερη προσέλευση Αφροαμερικανών σε πολιτείες της Ζώνης της Σκουριάς σε μαχητικό έδαφος ήταν καίρια για την επιτυχία του GOP.

Υπήρχαν 47.000 λιγότερες μαύρες ψήφοι το 2016 σε σύγκριση με το 2012 μόνο στην επαρχία Μιλγουόκι, είπε ο Ριντ. Παρόμοια έκβαση στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ κερδίζει με 10.704 ψήφους από τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους στο Μίσιγκαν. Και υπήρχαν 36.000 λιγότερες ψήφοι από Αφροαμερικανούς στο Ντιτρόιτ της κομητείας Γουέιν.

Είναι πεπεισμένοι ότι η Χίλαρι Κλίντον έχασε επειδή δεν κατάφερε να μιμηθεί την καταγωγή του Μπαράκ Ομπάμα στους ψηφοφόρους της μειονότητας, πρόσθεσε ο Ρηντ.

Η Marjorie Dannenfelser, η οποία ηγείται της Susan B. Anthony List, μια ομάδα υπεράσπισης κατά των αμβλώσεων που δραστηριοποιείται στις εκλογές του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος, πρόσφατα προσχώρησε στην UIP ως σύμμαχος για την προσέγγιση. Η οργάνωση, αν και λιγότερο γνωστή από το παράρτημά της για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, Προγραμματισμένη Γονική Ιδιότητα(Planned Parenthood), αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις εκλογές του Κογκρέσου. Η SBA List, η οποία περιλαμβάνει μια ανεξάρτητη επιτροπή πολιτικής δράσης, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δαπανήσει 52 εκατομμύρια δολάρια στις εκλογές του 2020 τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της εκκλησης τον Απρίλιο, ο Ντάνενφελερ τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των τακτικών ώστε να εκπληρωθούν οι μοναδικές συνθήκες της πανδημίας. Οι ψηφοφόροι θα χρειαστούν ισχυρά μηνύματα για να τους παροτρύνουν να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου. Και σε ανεξάρτητους και Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, το ζήτημα των αμβλώσεων υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές, ειδικά στις χώρες της Ζώνης Σκουριάς, ισχυρίστηκε.

Ο αγώνας για τους, για τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης υπέρ της ζωής σε αυτές τις πολιτείες θα είναι το κλειδί της μάχης, δήλωσε ο Ντάνενφελερ. Η Λίστα της SBA, πρόσθεσε, διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να στείλει μηνύματα για ζητήματα άμβλωσης. Και αυτό που ανακαλύπτουμε, όχι αναπάντεχα, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε, είναι ότι το ζήτημα της γέννησης το οποίο έχει προβάλει ο πρόεδρος, είχε τεράστιο αντίκτυπο στην μετακίνηση ψηφοφόρων σε όλες αυτές τις περιοχές σε Ρεπουμπλικάνους, Δημοκράτες και Ανεξάρτητους.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να ακολουθεί τη στρατηγική της εκστρατείας του Τραμπ. Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ ξεκίνησε το Ευαγγελιστές για τον Τραμπ στο Διεθνές Υπουργείο του Βασιλιά Ιησού, μια μεγάλη Λατινική εκκλησία στο Μαϊάμι με επικεφαλής τον πάστορα Guillermo Maldonado, εξέχοντα ευαγγελιστή ηγέτη.

Η κυβέρνησή μου δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται για τους θρησκευόμενους Αμερικανούς, δήλωσε ο Τραμπ στην εκδήλωση. Θα αποκαταστήσουμε την πίστη ως πραγματική βάση της Αμερικανικής ζωής.

ΑΛΛΆ το ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ μέρος των προσπαθειών της UIP για το 2020, εξήγησε ο Ριντ στην κληση, βασίζεται στον εντοπισμό νέων θρησκευτικών ψηφοφόρων. Για να προσεγγίσει τους μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους που βασίζονται στην πίστη, η UIP χρησιμοποιεί μια σειρά εργαλείων εξόρυξης δεδομένων.

Ο Reed ισχυρίστηκε ότι οι συνεργάτες δεδομένων του είχαν αναγνωρίσει 26 εκατομμύρια βασικούς ψηφοφόρους σε πολιτείες, περίπου τα τρία-τέταρτα των οποίων είναι χρήστες του Facebook. Μπορούμε να τους φτάσουμε, είπε ο Ριντ, και είναι δεκάρες όσον αφορά την στόχευση ενός μηνύματος σε σύγκριση με το τι θα δαπανήσει η άλλη πλευρά στην τηλεόραση.

Αν και η κλήση δεν καθόριζε ακριβώς ποια είναι αυτά τα εργαλεία, αρκετά μέλη της UIP συμμετείχαν στη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων για την ταυτότητα των ψηφοφόρων.

Η UIP ιδρύθηκε από τον Bill Dallas, πρώην μοντέλο, επενδυτή ακίνητης περιουσίας στο Σαν Φρανσίσκο, και επιχειρηματία τεχνολογίας, ο οποίος έγινε αναβαπτισμένος Χριστιανός, ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση. Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που ίδρυσε ο Ντάλας μετά την αποχώρησή του από την Κρατική Φυλακή του Σαν Κουέντιν ήταν το Εκκλησιαστικό Δίκτυο Επικοινωνίας, ένα δορυφορικό και διαδικτυακό δίκτυο για τη μετάδοση εκκλησιαστικών προγραμμάτων.

Ο Ντάλας διευθύνει τώρα το Pioneer Solutions, μια επιχείρηση εξόρυξης δεδομένων που χρησιμοποιείται για την εύρεση θρησκευόμενων ψηφοφόρων. Το 2015, ένας ερευνητής της τεχνολογίας των πληροφοριών έπεσε πάνω σε μια πληθώρα δημογραφικών πληροφοριών για τους ψηφοφόρους που συνδέονται με το Pioneer Solutions, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για την κατοχή όπλων και για το αν ένα άτομο είχε έναν βιβλικό τρόπο ζωής. Η ακούσια διαρροή δεδομένων περιελάμβανε πληροφορίες που κάλυπταν 191 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ. Έχουμε περίπου 200 εκατομμύρια φακέλους, έτσι έχουμε σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των ψηφοφόρων στη βάση δεδομένων μας, καυχήθηκε ο Ντάλας σε συνέντευξη στο Christian Broadcasting Network το επόμενο έτος.

Ο Μπράιαν Μπερτς, ο αξιωματούχος της UIP που ηγήθηκε της κλησης τον Απρίλιο, είναι πρόεδρος της ομάδας CatholicVote, μιας ομάδας που συλλέγει πιθανές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους συλλέγοντας τεράστια ποσά δεδομένων από τις τοποθεσίες των κινητών τηλεφώνων.

Η αμφιλεγόμενη στρατηγική επέτρεψε στην CatholicVote να χρησιμοποιήσει αυτό που είναι γνωστό ως geofence για να στοχεύσει ψηφοφόρους με συχνή προσέλευση στη Καθολική εκκλησία. Τα δεδομένα, σε συνδυασμό με άλλα σύνολα δεδομένων, όπως η εγγραφή ψηφοφόρων, σχεδιάστηκαν για να εντοπίσουν και να παρακινήσουν τους Καθολικούς που παρευρίσκονταν μαζικά στην εκκλησία για να υποστηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές του 2018.

Στις εκλογές του 2020, ο Burch έγραψε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τη στρατηγική χρηματοδότησης για την αναγνώριση εκατομμυρίων καθολικών ψηφοφόρων σε πολιτείες αντιπαράθεσης. Ο Burch υποστηρίζει ότι η προσέγγισή του έχει αναγνωρίσει 91.373 εκκλησιαστικούς καθολικούς μόνο στο Γουισκόνσιν, οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν.

Ο χορηγός της UIP που άνοιξε το συνέδριο τον Απρίλιο, ο Έλντρεντ, έχτισε τον πλούτο του ιδρύοντας μια σειρά τεχνολογικών εταιρειών στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Έλντρεντ ίδρυσε την Ίνμακ, η οποία εμπορευόταν υπολογιστές και ηλεκτρονικά μέσα μέσω καταλόγων, την οποία πούλησε το 1996. Τώρα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας άλλης εταιρείας που συνίδρυσε, της Epicenter, η οποία ειδικεύεται στην ανάθεση υπηρεσιών είσπραξης χρεών και τεχνολογίας πληροφοριών στην Ινδία.

Ο Kelly Kullberg, ένας άλλος αξιωματούχος της UIP και ιδρυτής μιας ομάδας που ονομάζεται Αμερικανική Ένωση Ευαγγελικών, προηγουμένως διαχειριζόταν ένα δίκτυο 24 λογαριασμών στο Facebook με 1,4 εκατομμύρια οπαδούς, σχεδιασμένους να διαδίδουν παραπληροφόρηση των κομμάτων. Οι ομάδες, χρησιμοποιώντας ονόματα όπως Μαύροι για τον Τραμπ, Ευαγγελιστές για τη Βιβλική Μετανάστευση, Βετεράνοι για τον Τραμπ και Νοσοκόμες και Γιατροί για την Αμερική ήταν συνήθως γεμάτες παραπληροφόρηση και μίσος.

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε σε όλο το δίκτυο ομάδων του Facebook στο Kullberg προειδοποίησε ότι τα προσφυγικά προγράμματα αντιπροσώπευαν πολιτιστική καταστροφή και υποδούλωση. Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι οι Μουσουλμάνοι δεν είναι σε θέση να αφομοιωθουν επειδή μια κανονική αφοσίωση των Μουσουλμάνων είναι στο νόμο της Σαρία και στην υπεροχή.

Σε μια ξεχωριστή κλήση του συνεδρίου της UIP τον Μάιο του 2019, ο Kullberg συζήτησε την ανάγκη να βρεθούν μηνύματα για να εμπνεύσουν συντηρητικούς ψηφοφόρους μετά από συνεννόηση με τον Reid Rutherford, έναν διευθύνοντα σύμβουλο ηλιακής ενέργειας που είναι χορηγός στην ομάδα. Οι δύο εξέτασαν τα ερευνητικά δεδομένα για την προετοιμασία ενός φακέλου για τις εκλογές του 2020.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν την ιερότητα της ζωής έναντι της παιδοκτονίας, δήλωσε η Κούλμπεργκ. Ποιες είναι οι εικόνες που κινητοποιούν περισσότερο τους ανθρώπους;, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να προωθήσει αυτά τα εκλογικά μηνύματα στο δίκτυο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της.

Η Κούλμπεργκ πρότεινε να δημιουργηθεί μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των λεσβιών και της τρανσέξουαλ κοινότητας εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι τρανς φοιτητές θα αποκτούσαν πρόσβαση σε γυναικείες τουαλέτες και υποτροφίες για γυναίκες. Θα το επισημάνουμε αυτό, δήλωσε η Κούλμπεργκ. Όταν ασχοληθήκαμε με την καταγγελία του αντισημιτισμού της Λίντα Σαρσούρ, αυτό διαίρεσε την Πορεία των Γυναικών. Υπάρχουν κάποιες πολύ έξυπνες κινήσεις για να αποδυναμωθεί ή να αμβλυνθεί η αντιπολίτευση λέγοντας την αλήθεια.

Μερικές φορές η πλευρά μας δεν τα πάει πολύ καλά. Ανησυχούμε πολύ για το αν είμαστε καλοί, ανέφερε η Κούλμπεργκ. Αλλά μετά καταλήγουμε με παιδοκτονία. Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε αυτή τη φορά. Αυτός είναι ένας λόφος που αξίζει να κατηγορηθούμε.

Η Kullberg ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 80 εκατομμύρια άτομα με το δίκτυό της στο Facebook κατά τη διάρκεια της κλήσης. Αλλά το δίκτυό της έκλεισε αργότερα, αφότου εκτέθηκε σε ένα ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα ελέγχου γεγονότων Snopes.

Εν τω μεταξύ, ο νέος κορονοϊός απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους και να τραβήξει την προσοχή μακριά από αυτά τα συντηρητικά ζητήματα.

Ο Τζορτζ Μπάρνα, δημοσκόπος, έχει συνεργαστεί στενά με την UIP για να διαμορφώσει την προσέγγισή της. Σε πρόσφατο υπόμνημα προς την ομάδα, προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει ριζικά τις Αμερικανικές προτεραιότητες που θα εισέλθουν στις εκλογές, με νέα εστίαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ανεργία, την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα.

Σχετικά με την άμβλωση, προειδοποίησε ο Μπάρνα, θα περίμενε κανείς ότι το ζήτημα θα είχε μειωθεί στα μάτια των μετριοπαθών και φιλελευθέρων, ενώ στην πραγματικότητα, οι συντηρητικοί ήταν σχετικά πιο πιθανό να εμφανίσουν μείωση στη σημασία αυτού του ζητήματος.

Ωστόσο, η UIP μπορεί να αποτελέσει ισχυρή δύναμη στις εκλογές.

Όλες οι σημαντικές πολιτικές επιχειρήσεις — όλων των κομμάτων — βασίζονται τώρα σε μεγάλα δίκτυα δεδομένων και ακτιβιστών για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους στις προεκλογικές εκστρατείες, παρατήρησε η Κάθριν Στιούαρτ, η οποία έγραψε για τις ευαγγελικές πολιτικές επιχειρήσεις στο The Power Worshipper.

Βασική διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η μηχανή προσέλευσης ψηφοφόρων της United in Purpose βρίσκεται στην κορυφή μιας μεγάλης πυραμίδας η οποία λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στη θρησκευτική σφαίρα, απαλλασσόμενη από φόρους και προστατευόμενη από τον δημόσιο έλεγχο.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διαβάστε επίσης »