Ένα νέο περιστατικό ανησυχητικής συγκέντρωσης κόσμου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό σημειώθηκε στην Ηλιούπολη.

Εικόνες έντασης σημειώθηκαν το μεσημέρι στην εκκλησία του προφήτη Ηλία της Ηλιούπολης.

Διαδηλωτές και πιστοί ήρθαν στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για κτίσμα που υπάρχει γύρω από το εκκλησάκι και το οποίο είναι αυθαίρετο, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ilioupolinews.gr.

Δεκάδες άτομα βρέθηκαν το πρωί στο εκκλησάκι στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το κτίσμα. Εκείνη την ώρα, όμως, στο σημείο τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

To video από τη συμπλοκή στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης το πρωί της Κυριακής.Τονίζεται πως δεν υπήρξε κανένα ταμπούρωμα πιστών στην εκκλησία όπως αναφέρουν διάφορα μέσα. Η θεία λειτουργία, όπως και η κινητοποίηση της ΚΙΠΗ ήταν υπαίθρια.Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ: https://ilioupolinews.gr/entasi-ston-profiti-ilia/

Δημοσιεύτηκε από Ilioupolinews.gr στις Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Το κάλεσμα – Πώς ξεκίνησε η ένταση

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι, έλεγε η πρόσκληση.

Ο ιερέας κάλεσε σε αντισυγκέντρωση κι έτσι περίπου 150 πιστοί κλείστηκαν στο ναό, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 12.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του ιερέα.

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »