Ένοχος κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο 23χρονος Ηλίας που οδηγήθηκε στο εδώλιο για την δολοφονία της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών. Ένα νέο κορίτσι που έπεσε νεκρό από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στα Κλαυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.  

Μετά από ακροαματική διαδικασία, ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και για κλοπή, ενώ ορίστηκε ημερομηνία της έφεσης, η οποία θα ανακοινωθεί στη συνέχεια, με τον κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης.

Ένοχος ο Ηλίας Χάρπας

Ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαΐου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της, με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.

Ο 23χρονος αρνήθηκε τις δύο κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της ανθρωποκτονίας, ενώ παραδέχθηκε αυτή που αφορά την κακόβουλη πράξη, ότι δηλαδή έκοψε τα φρένα του οχήματος της αδελφής του.
Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το  στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »