Ένοχο στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας, έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, τον 50χρονο Ρώσο, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, ο οποίος σκοτώθηκε σε θανατηφόρο δυστύχημα, στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την απόφασή του, κρίνοντας ένοχο τον 50χρονο, για το ατύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Ενοχος για ανθρωποκτονία ο 50χρονος που σκότωσε τον Παναγιώτη σε θανατηφόρο

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η συμπεριφορά που επέδειξε ο κατηγορούμενος είναι ποινικά κολάσιμη. Επέδειξε βαριά αμέλεια, ισοδυναμούσα με υπαίτια για αμέλεια, ως οι εν προκειμένω πρόνοιες επιτάσσουν».
Τονίζει επίσης ότι ο 50χρονος, «έδειξε πλήρη αδιαφορία για την τροχαία κίνηση και ειδικότερα για το θύμα. Ενήργησε ως εάν, καθήκον επιμέλειας είχαν μόνοι οι άλλοι οδηγοί προς αυτόν και όχι αυτός προς τρίτους. Αδιαφόρησε πλήρως για τους εξ’ αντικειμένου, ουσιαστικούς ή πραγματικούς πιθανούς κινδύνους που ελλόχευαν από την όλη οδική του συμπεριφορά, δηλαδή κίνδυνο πρόκλησης θανάτου ή τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Επέδειξε αλαζονεία. Η όλη συμπεριφορά του, ως αναφέρθηκε, εκφράζεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο από την αρχαία φράση “γαία πυρί μιχθήτω”».
Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λεμεσού έδωσαν το παρόν τους αρκετοί συγγενείς και φίλοι του άτυχου Παναγιώτη, αναμένοντας με αγωνία την ετυμηγορία και ζητώντας παράλληλα δικαίωση για τον αδόκητο χαμό του. Μάλιστα οι οικείου του 27χρονου φορούσαν φανέλες, που απεικόνιζαν τον αδικοχαμένο Παναγιώτη.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »