Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ευάγγελου Μπακέλα, το βράδυ της Δευτέρας με τρικάκια και μπογιές, από ομάδα ατόμων που ανήκουν στον αναρχικό χώρο.

Ένωση Εισαγγελέων – Καταδικαστέα

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη, για τον οποίο ζητούν την απελευθέρωσή του.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του Προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή στο πρόσωπό του.

Διαπιστώνουμε την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν τη δικαστική λειτουργία.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών.

Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».
Πληροφορίες από το nassosblog.

Διαβάστε επίσης »