Από A. AE
12:43 – 20/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:45 – 20/07/2020

Η Ρένα Δούρου επανεμφανίστηκε. Η πρώην Περιφερειάρχης μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, στήριξε τον Νίκο Παππά μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον πρώην υπουργό και εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews  η υπεύθυνη εκ μέρους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υπερασπίστηκε με θέρμη τον Νίκο Παππά: Να θυμίσω ότι ο Νίκος Παππάς ανέλαβε με παρρησία την πολιτική ευθύνη για λάθη ύφους και ουσίας όπως είπε. Να θυμίσω ότι συζητήσαμε εξαντλητικά το θέμα σε όλα τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Να θυμίσω ότι δεν έγινε το ίδιο σχετικά με πρόσφατες αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών της ΝΔ. Από εκεί και πέρα η στοχοποίηση του Παππά δεν έχει να κάνει με δικαιοσύνη αλλά με πούρο πολιτικό ρεβανσισμό, εκείνων που θεωρούν εαυτούς τους νόμιμους και μόνιμους διαχειριστές της εξουσίας.
Εκείνων που θεωρούν τη διακυβέρνηση τσιφλίκι τους. Εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψουν νέο ατύχημα. Να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Αριστερά στην εξουσία.
Εκείνων που, αφού απέτυχαν να μας κάνουν αριστερή παρένθεση στην εξουσία, προσπαθούν τώρα με κάθε μέσο, να στριμώξουν στη γωνία τους δημοκράτες και προοδευτικούς. Να γυρίσουν το χρόνο στη δεκαετία του ‘50, επισήμανε χαρακτηριστικά η τέως περιφερειάρχης.
Ο Μητσοτάκης πυροβολεί τα πόδια του
Μάλιστα, ερωτηθείσα αν βλέπει σχέδιο στοχοποίησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει μία αμιγώς πολιτική διάσταση του θέματος: Δεν πρόκειται για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πυροβολεί τα πόδια του. Εξηγούμαι. Το πραγματικό πρόβλημα του τόπου είναι ότι σήμερα, με ανοικτά τα μέτωπα της πανδημίας, της ύφεσης, της κατάρρευσης του τουρισμού, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει.
Αντί να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, οικοδομεί ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό του σύγχρονου Μωϋσή – Μητσοτάκη.
Κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο των πολιτικών της αντιπάλων, ενώ εγκαταλείπει στην τύχη τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα του τύπου ανάπτυξη ή περιβάλλον.
Κατασπαταλά δημόσιο χρήμα για μετακλητούς και συμβούλους, κτίζοντας το γαλάζιο κράτος. Χρηματοδοτεί από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τα φιλικά της ΜΜΕ.
Και το χειρότερο: μετατρέπει την πολιτική ζωή σε δικαστική αίθουσα, προσβάλλοντας και τη δικαιοσύνη και την πολιτική.
Απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα καθώς δημιουργείται ένας τοξικός φαύλος κύκλος αποκαλύψεων που τροφοδοτείται από εξωθεσμικούς παράγοντες, επισημαίνει η Ρένα Δούρου, για να καταλήξει ως εξής: Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπεται η πολιτική σε… παραπολιτική!
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της Πολιτικής και της Δημοκρατίας. Και την ευθύνη τη φέρει ακέραια ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης »